Els futbolistes d’Arenys de Munt van portar un braçalet amb bandera arc de Sant Martí per lluitar contra la LGBTIfòbia a l’esport

Dissabte va ser el Dia Internacional contra la LGBTIfòbia al món de l’esport i els jugadors el Club Esportiu Arenys de Munt, de futbol, han portat aquest cap de setmana un braçalet amb la bandera de l’arc de sant Martí, a iniciativa de l’entitat AmuntLGBTI. El món de l’esport s’adhereix a aquesta jornada i rebutja tota situació de discriminació, d’injustícia i de violència envers les persones per llur identitat de gènere o llurs orientacions sexuals i afectives. Condemnen les actituds de rebuig, de prejudici i d’hostilitat, perquè volen construir i practicar esport i activitat física amb llibertat, sense discriminació ni cap tipus de violència per raó d’orientació sexual, identitat o expressió de gènere.

Es va celebrar dissabte perquè tots els 19 de febrer es recorda a Justin Fashanu en el dia en què va néixer.  Ell va ser l’únic futbolista professional que va declarar la seva homosexualitat al llarg de la seva carrera esportiva, i que tristament va posar fi a la seva vida a causa de la pressió externa i l’homofòbia. La iniciativa de les persones solidàries amb la seva memòria va impulsar la data del 19 de febrer com a Dia Internacional contra l’Homofòbia en el Futbol amb l’objectiu de destacar la seva lluita i el seu coratge. Aquesta data commemorativa s’ha fet extensiva a tot el món de l’esport des d’on es vol denunciar qualsevol mena d’agressió, insult, amenaça, xantatge o incitació a la violència o a la discriminació envers dins i fora del terreny esportiu.

Dani Banegas, d’Amunt LGBTI, ha comentat que la primera idea era fer uns cordons de sabata de color irisat però des del Club de Futbol van considerar més pràctic fer braçalets. HI havia prou cinta i per tant es va decidir posar un braçalet a cada jugador i no només als capitans, que són els únics que solen dur braçals.