Els avis i àvies de la Residència d’Arenys de Munt ja porten la quarta dosi de la vacuna contra la Covid, i la de la grip d’enguany

Avui s’ha començat a administrar la quarta dosi de vacuna de la covid, juntament amb la de la grip. S’ha obert la campanya per a les persones que viuen en residències i les més grans de 80 anys. Les persones que viuen en residències són les primeres a rebre la quarta vacuna i encara no s’ha concretat què passarà amb la resta de la població. Els més grans de 80 anys, que es vacunaran a través dels Centres d’Atenció Primària, també tindran prioritat. Després aniran baixant amb les persones de 60 i més any, tal com va dir fa uns dies el conseller de Salut, Josep Maria Argimon.

El Ministeri de Sanitat va anunciar que distribuirà entre les comunitats els primers 16 milions de vacunes adaptades a la variant òmicron dels fabricants Pfizer i Moderna.

Les persones que viuen en residències rebran dues punxades: la vacuna de la covid i la de la grip. Per a la grip s’han comprat vacunes d’alta càrrega, capaces de generar anticossos durant sis mesos.

La vacunació simultània es fa a diverses comunitats com l’Aragó, Castella i Lleó o Extremadura. En canvi, a les Balears la vacuna de la grip s’ha posposat fins a mitjans d’octubre. I a la nostra zona la Residència Verge del Remei ha estat dels primers llocs on s’ha vacunat perquè ha estat aquest matí mateix. Soraya Real, directora de la residencia, ha explicat que la vacuna és l’eina perfecta per prevenir les onades de covid i evitar complicacions de la malaltia, ja que a la primera onada els residents i els treballadors ho van passar molt malament però d’ençà de la vacuna qui agafa el covod ho passa assimptomàtic o amb símptomes molt i molt lleus.

I justament gent de la Residència també va ser convidada el passat divendres 23 de setembre, a la xerrada que va organizar Radars sobre el castell de Can Jalpí a càrrec de Gaspar Casals, amb l’objectiu de crear xarxa i potenciar la participació comunitària i el suport de l’entorn en la vida diària de la gent més gran.

La xerrada va acostar la història del castell de Can Jalpí i d’Arenys de Munt als veïns i veïnes de la vila. Per al projecte Radars aquest tipus d’esdeveniments són molt útils, tant per donar a conèixer el projecte Radars a la ciutadania, ja que són actes oberts a tothom, com per fer retrobaments entre la gent de Radars de sempre.

El projecte Radars posa tot el seu afany a contribuir al benestar de la gent més gran del poble. Amb aquesta intenció es duen a terme diverses accions i actuacions, com ara un seguiment periòdic, trobades, xerrades, festes i d’altres, per tal de detectar i prevenir situacions de soledat no volguda o altres situacions de risc.

Si voleu formar part de la xarxa Radars, ja sigui dins l’equip de voluntariat o adherint el vostre comerç a la xarxa de comerços, podeu trucar al 937937710 o enviar un correu a radars@arenysdemunt.cat.