Els arenyencs que han marxat en pelegrinatge a Roma, ja han arribat a la capital italiana

És una sortida en motiu dels 800 anys de la Confraria de la Mare de Déu de Montserrat, i está organitzat pel Santuari de Montserrat. En concret 20 persones d’Arenys de Munt i dues d’Arenys de Mar, estaran a Roma fins dilluns.

Teresa Missé Sañé ha explicat que han marxat de matinada en autocar cap a l’aeroport, tot el grup junt. Allà els han rebut i els han donat l’acreditació corresponent. Han agafat un avió ben d’hora i al matí ja han arribat a Roma. I ara tenen un programa ben farcit d’activitats. Avui mateix dia 6, a les 5 de la tarda, a la Plaça de Santa Maria in Trastevere hi haurà una ballada de Sardanes per la Pau. A les sis hi haurà Rosari processional a la Basílica de Santa Maria, presidit per l’arquebisbe de Tarragona i els bisbes de la Tarraconense. A les set hi ha prevista un acte d’acollida de la comunitat de Sant’Egidio i a les vuit una pregària amb aquesta comunitat.

Demà, dia 7, a les 10 del matí, tenen audiència amb el Sant Pare de Roma. El grup està citat a les 8 del matí a l’obelisc de la Plaça Sant Pere del Vaticà. A la tarda, i ja a la Basílica de Sant Pau extramurs hi haurà de nou una ballada de sardanes, la visita a una exposició fotogràfica titulada “Virgo Serena”, i a les set del vespre un concert de l’Escolania de Montserrat.

Diumenge, tal com toca, a les 12, assistiran a l’Angelus, a la Plaça de Sant Pere del Vaticà. I a la una, a la Basílica de Sant Pere, hi haurà Missa presidida per l’Eminentíssim. i Reverendíssim Monsenyor Joan Josep Omella, cardenal i arquebisbe de Barcelona. I a la tarda un acte ben especial. A la basílica de la Mare de Déu de Montserrat de Roma hi faran una ofrena floral i un cant del Virolai. Tot serà presidit pels bisbes de la Tarraconense.

I dilluns dia 9 ja tornaran cap aquí, però abans, a les 10 del matí, a la Basílica de Santa Maria Major hi faran una Missa de Rèquiem pels confrares difunts presidida per l’Abat de Montserrat, el pare Manel Gasch i Hurios