Els Amics per l’Art del Maresme inauguren dissabte una exposició artística relacionada amb Manolo Hugué

Els Amics per l’Art del Maresme han organitzat una exposició artística relacionada amb Manolo Hugué. És la mostra col·lectiva de tardor, i s’inaugura aquest dissabte, però ja estarà oberta des de divendres a la tarda. Estarà oberta fins el dia 11 de desembre

Manuel Martínez Hugué nascut a Barcelona l’any 1872 i mort a Caldes de Montbui l’any 1945, és més conegut com Manolo Hugué, o simplement Manolo. Va ser un escultor i pintor de formació autodidacta que freqüentà els cercles artístics de Barcelona, París i Ceret, on va batallar per guanyar-s’hi la vida al costat de nombrosos amics seus també artistes, com Picasso o Rusiñol. Cap a la meitat de la seva vida, el 1916, va aterrar a Arenys de Munt i s’hi va quedar fins l’any següent. Més endavant, després d’una llarga estada a Ceret, va tornar a Catalunya buscant un indret que li fos propici per la greu artritis que patia, i el 1928 va fer parada de nou a Arenys de Munt. Durant aquestes dues estades, però sobretot la primera, va fer dibuixos i aquarel·les, alguns dels quals es van reproduir a la mostra “Manolo Hugué, un artista universal a Arenys de Munt”, que va tenir lloc del 14 al 30 d’octubre a la mateixa sala d’exposicions.

Mentre l’entitat Amics per l’Art preparava aquesta mostra, la regidoria de Cultura els va suggerir la idea que, aprofitant que enguany se celebra el 150è aniversari del naixement de Manolo Hugué, els artistes d’Arenys de Munt també podien retre-li homenatge en la mostra col·lectiva de tardor. I, dit i fet, a la primera reunió que van tenir va sorgir la proposta de fer versions o interpretacions d’algunes obres manolianes.

La presidenta d’Amics per l’Art, Roser Soms, ha explicat que a l’exposició podreu veure-hi més de vint obres de modalitats artístiques diverses que s’han creat especialment inspirant-se en pintures, dibuixos i escultures de Manolo. També hi haurà una secció d’obra de temàtica lliure dels socis de l’entitat i un joc que reptarà els visitants a relacionar les obres de l’exposició amb les d’Hugué que les han inspirat. Hauran d’omplir unes butlletes per optar a un premi que l’últim dia sortejaran entre tots els que ho hagin encertat, i que serà un quadre del fons d’art d’Amics per l’Art.

El dissabte 26 a les 12 del migdia se’n farà la inauguració oficial amb una petita representació microteatral a càrrec de Roser Soms i Toni Cantallops basada en l’estada de Monolo Hugué al poble, els parlaments deriogor i un brindis final amb cava per a tots els assistents.

Aquesta és l’entrevista sencera a Roser Soms, emesa a l’informatiu del migdia.