Els actes a Arenys de Munt per celebrar la Diada Nacional de Catalunya van ser senzills per tal d’evitar la propagació de la covid 19

Aquests van començar al cementiri amb l’ofrena floral en homenatge als defensors de Catalunya. Seguidament a la Plaça de l’Església es va fer la hissada de la senyera i interpretació del cant de la senyera.

L’alcalde Josep Sánchez va llegir el manifest, on va fer esment a l’actual context sanitari i va posar en valor la solidaritat dels veïns i veïnes del poble.

Després, l’Esbart va ballar La santa espina també es va fer la interpretació de l’Himne Nacional de Catalunya i sardanes amb la cobla La Flama de Farners.

L’alcalde d’Arenys de Munt, Josep Sànchez, va parlar de la situació tan atípica que estem vivint i va demanar ser curosos per evitar els contagis.

Tot i això, va fer una valoració positiva de la Diada, en la que els veïns van poder gaudir del dia i dels diferents actes. També va remarcar el fet que el manifest fos consensuat per tots els grups polítics.

Sànchez va voler donar un missatge optimista, ja que creu que el poble català és un poble compromès amb capacitat per tirar endavant.

Lluis Campasol, de Junts, va apel·lar a la unitat davant d’aquesta Diada tan atípica.

Guiu Muns, de la CUP, es va mostrar content de que la gent sortís al carrer i participés activament en la festa per reivindicar-se com a poble i com a país.

Vanesa Muñoz, del PSC, va expressar la seva felicitat per poder celebrar la Diada tot i la pandèmia.

 

I com cada any es va fer l’homenatge a la puntaire de més edat que va ser per Joaquima Coromines. Ella mateix explica que no s’ho esperava i que està contenta pel reconeixement.

Una Diada que també va celebrar l’Assemblea Nacional Catalana d’Arenys de Munt. Un acte davant del monument de la independència que va ser senzill, curt i amb límit d’aforament. Vicenç Ibañez de l’ANC va explicar que tot i les limitacions no van voler renunciar al dret de manifestació per expressar que l’independentisme segueix en peu.