El termini per votar les propostes al procés participatiu s’allarga fins al 10 de juliol

Recordin que el passat mes de maig, l’Ajuntament va posar en marxa la nova campanya adreçada a la ciutadania per tal de donar veu i vot als veïns i veïnes d’Arenys de Munt en la presa de decisions que afecten els pressupostos municipals i decidir a què es destinaran 100.000 € durant el 2023 i 2024.

Es van poder presentar propostes en línia i a través de butlletes de paper fins al 5 de juny de 2022. Les propostes van ser avaluades pel Consell del Poble i es van classificar 63 propostes. De les 63 propostes, 14 són relatives a l’àrea d’Urbanisme, 12 d’Espai Públic, 7 de Cultura i d’Educació, 5 de Sostenibilitat, 3 de Medi Ambient, Esports, i Entitats, 2 de Seguretat, i 1 d’Acció Social, Feminisme, Habitatge, Joventut, Participació, Promoció Econòmica i Salut.

Les diferents propostes són la millora, ampliació dels equipaments del local per l’Arxiu Municipal, fer cursos de natació a la piscina municipal, posar un pumptrack per bicis, skates i patinets, enjardinar espais verds carretera Torrenbò entre els números 5 i 7 o instal·lar 10 cartelleres més al municipi i l’arranjament de la Font Modernista.

Una altra proposta demana posar lavabos públics al Parc de Can Jalpí, o posar un Tobogan gegant al Parc de Can Jalpí, Millorar estructures infantils i el gimnàs urbà de Can Jalpí.

En un altre àmbit, hi ha qui demana un carregador de Vehicles Elèctrics Solar, un Carregador de Vehicles Elèctrics a la zona alta d’Arenys de Munt, posar compostadors comunitaris o aprofitar contenidors de vidre i paper vells per fer refugis i menjadores pels gats de carrer. En clau ecològica també es proposa instal·lar panells informatius, editar una guia didàctica i fer una exposició permanent sobre la biodiversitat local, o instal·lar mini deixalleries.

Més propostes, per exemple relacionades amb els centres educatius, com són demanar un estudi per la captació d’aigües pluvials en edificis públics (escoles, pavellons, etc), Obrir els patis de les escoles per cobrir la manca de parcs infantils, habilitar una sala “Time out” a l’Institut Domènec Perramon, comprar material per l’Espai Jove, la millora i arranjament del pati de l’Escola Sant Martí amb nou mobiliari, posar un tendal o carpa pel pati d’infantil de l’Escola Sant Martí i un tendal per la “terrassa” d’aquest mateix centre, arreglar la placeta de davant l’institut Domènec Perramon, l’arranjament del pati de l’Escola Sant Martí amb la pintada d’un mural a la paret, gastar-se 2500€ en còmics i llibres per la biblioteca de l’Institut Domènec Perramon, fer millores al pati de l’escola Sobirans i millores a l’escola Sobirans per a aparcar patinets i bicis, així com fer espais d’oci per nens i nenes de més de 10 anys o ampliar l’oferta lúdica per a nadons de 0-3 anys del poble.

També hi ha propostes per posar rec automàtic i enjardinar les zones verdes de les cantonades al llarg del Carrer Can Cosme, l’arranjament escales i baranes accessos de Can Borrell, millora de l’estat i manteniment de la zona verda de la zona industrial Torrent Puig, asfaltar i senyalitzar pàrquing del pavelló can Zariquei, millorar la il·lumnació dels pàrquigs de Can Globus i el Bellsolell, instal·lar fanals a la Riera de Sobirans al tram de sorra fins a la Bassa, l’enjardinament de la bassa al frontal de la Riera i enjardinar l’entrada municipi.

En l’àmbit formatiu es demana acotar la bretxa digital, crear un servei de suport a l’emprenedoria local, formació LGBTI i de gènere, i fer programes de salut i alimentació saludable.

També hi ha diverses propostes per demanar un estudi per fer amb plataforma única diversos carrers. Hi ha una proposta per a cada carrer. Són el carrer Sant Antoni, Jacint Verdaguer, el carrer Vell, Sant Pau, la travessia Llorenç, Amadeu Vives, Primer de Maig, Rial Bellsolell i Olivera.

Urbanísticament també hi ha propostes encaminades a fer un estudi i executar-lo per a l’eliminació dels punts negres del municipi per persones de mobilitat reduïda, pagar un estudi de viabilitat econòmica per la compra del Parc de Lurdes o la creació d’habitatge social al municipi.

També hi ha les propostes d’àmbit cultural com recuperar la Festa de la Primavera, posar un bust de bronze de “Manolo Hugué”, construir un petit escenari d’obra, dur a terme un cicle de cinema i teatre a la fresca, o posar cartells senyalant les diferents rutes i tenir tríptics amb nivells i QR amb una explicació.

Hi ha també l’opció de votar per canviar les finestres del local de KT-colònies i la colla gegantera, Fer nous els lavabos del local de KT-colònies i els carrossaires, i fer nou el terra del local de KT colònies i els carrossaires.

En l’àmbit esportiu es pot votar una proposta per l’hoquei d’Arenys de Munt i cobrir la pista annexa.

I propostes antagòniques, ben contraposades. Una és embellir el pont de la riera perquè tingui un interès artístic i una altra és tirar a terra el pont de la Riera.

Es poden votar totes les propostes que es desitgi, d’una mateixa àrea o de diferents. Es pot votar en línia a través de la web municipal o en persona a l’OAV, l’Esplai o la Biblioteca. A la votació hi pot participar qualsevol persona major de setze anys resident a Arenys de Munt. Ho ha regidora de Participació, Montse Batista i Alsina