El Sobirans tindrà per segon any consecutiu dues línies de P3, malgrat un empat en preinscripcions i la voluntat d’alternar la línia anualment amb el Sant Martí

Aquesta situacó ñes considerada un “tripijoc” per part d’algunes famílies de l’Escola Sant Martí amb el suport de l’AMPA. En diuen “tripijocs en temps de preinscripcions”.

L’any passat, per una diferència de dues preinscripcions, es va atorgar la segona línia de P3 a l’escola Sobirans. Enguany hi ha hagut empat de preinscripcions entre les dues escoles ide nou la segona línia de P· ha estat adjudicada al Sobirans. Des de l’Ampa del Sant Martí, la seva presidenta, Alba Colomer, ha volgut recordar que consta en l’acta del Consell d’Educació la proposta de la Cap d’Estudis de l’escola Sobirans d’anar alternant l’adjudicació de la segona línia entre les dues escoles. Al final, però, no s’ha tingut en compte aquesta idea perque davant d’un empat en el nombre de preinscripcions entre els dos centres també s’ha adjudicat la segona línia a l’escola Sobirans. Alba Colomer deixa clar que en cap cas volen alimentar una rivalitat entre les dues escoles.

Alba Colomer explica que demanen la segona línia pel curs de P3 ja que els pertoca tenint en compte el nombre d’inscripcions. Colomer afegeix que no tenir aquesta segona línia comportaria alguns problemes a l’escola.

El criteri seguit per prendre aquesta decisió, segons direcció de Serveis Territorials del Maresme-Vallès Oriental, ha estat el nombre de preinscripcions d’alumnes domiciliats al municipi, que ha fet decantar la balança per tan sols una família, la qual ja havia iniciat el primer cicle d’Educació Infantil a una escola bressol de la població.

Sobre aquesta qüestió, la regidora d’Ensenyament, Tònia Vila comenta que la decisió ha estat exclusivament del Departament d’Educació seguint criteris purament tècnics.

Tònia Vila ha volgut afegir que des de l’Ajuntament treballaran per trobar una millor solució de cara als propers cursos.