El servei de mediació segueix creixent

I a finals d’any és temps de valoracions, d’analitzar què tal ha funcionat l’any i quin balanç general es fa. I això és precisament el que han vingut a fer avui Eva Noguera i Nuria Barrafon, del servei de mediació d’Arenys de Munt al programa el Cafè del Matí. El servei de mediació va néixer amb l’objectiu de resoldre possibles conflictes que es puguin generar a l’escola, a les comunitats de veïns, a les famílies o a grups d’amics.

Un any més, la valoració és molt positiva i les dades així ho recolzen. Aquest any s’ha duplicat el nombre de mediacions. Ho ha explicat Nuria Barrafon.

Per la seva part Eva Noguera ha volgut destacar la consolidació i l’obertura del servei cap a altres espais.

Des de fa ja uns anys gran part dels esforços s’han dedicat a l’institut, oferint formació de mediació als joves. Uns joves que sempre han rebut de manera molt positiva el servei i sempre han mostrat ganes de participar-hi. Així ho demostra la xifra de mediadors que hi ha ara mateix a l’institut: 37.

I el servei de mediació també treballa en la formació dels alumnes de les escoles de primària. Es fa d’una manera més educativa amb cercles de diàleg que es centre en el respecte, per exemple.