El punt de càrrega elèctric gratuït per a vehicles de la Riera té els dies comptats. Es canviarà per un de nou, i de pagament

El punt de càrrega per a cotxes elèctric gratuït que hi ha a la Riera, davant la comissaria de Policia, té els dies comptats. Ho ha afirmat l’alcalde d’Arenys de Munt, en sessió d’alcaldia aquí a la ràdio. Entén que es va posar en un moment que era interessant potenciar el vehicle elèctric però que ara no té cap sentit que l’electricitat d’aquest punt de càrrega sigui gratuït per als usuaris i que l’energia la pagui l’ajuntament, és a dir, els veïns.

Ho va explicar a pregunta d’un oient, on plantejava exactament això. Deia que no és just que algú que s’ha pogut permetre comprar un vehicle elèctric pugui carregar-lo gratuïtament i en canvi la gent que no té prou recursos per fer-ho i segueix amb cotxes de gasolina hagin de pagar el carburant, que, a més, cada dia és més exageradament car. L’alcalde, Josep Sánchez i Camps, hi va estar plenament d’acord, i va anunciar que aquest punt de càrrega gratuït es retirarà aviat. Va argumentar que es va posar en un moment que es feia a moltes poblacions, però que ara les circumstàncies han canviat.

Més enllà de dir que es retirarà aquest punt de càrrega elèctrica gratuït, Sánchez va explicar que es posaran un punt de càrrega nou, a la nova zona urbanitzada de la Riera a la part baixa quan estigui l’obra feta, però que serà de pagament.

Legalment, tal com va dir l’alcalde, hi ha d’haver punts de càrrega elèctrics en zones d’aparcament públiques, el que no diu la llei és que hagin de ser gratuïts.

La previsió és que el procés per instal·lar el nou punt de càrrega de pagament comenci d’aquí a dos mesos