El PSC titlla de sectari i de ‘no debat’ l’acte d’avui de l’ANC amb caps de llista on el Partit Socialista no hi ha estat convidat

El PSC ha publicat una nota on mostren el seu desacord amb el fet de no haver estat convidats al debat de candidats que fa aquest vespre l’ANC, per parlar del que farà cada candidat per aconseguir la independència. Els i les socialistes d’Arenys de Munt es defineixen en aquest escrit com gent del poble, gent de carrer, que participen activament a la vida social, econòmica, educativa, esportiva i cultural del poble. I consideren que un cop que se surt al carrer, les i els arenyencs som tots un. Vida comuna, convivència, cohesió. Ho argumenten davant del fet que l’ANC ha convocat un debat a on no han estat convidats. Un debat que, al seu entendre, no és plural, i diuen que serà un debat a on no hi haurà debat. Ho defineixen com el ‘El NO debat’.

Per tant, des del PSC manifesten que, des de qualsevol col·lectiu, entitat, partit polític, es pot i s’han de fer debats sobre qualsevol tema que es cregui necessari,  i que la guanyada llibertat d’expressió des del 1976 s’ha de poder exercir sempre. Ara bé, aquest debat, a prop de les eleccions municipals creuen que és sectari en no convidar a totes les forces polítiques, ja que l’objectiu és clarament polític, i el convoca una entitat que no es presenta a les eleccions. Tot i que ara ja no hi serien a temps, el PSC convida a l’ANC a que es presenti a aquestes eleccions municipals, a fer un pas endavant. Democràcia pura, diuen.

Denuncien des del PSC que el fet d’incloure en el debat la pregunta sobre «si es pactarà amb els del 155» és antidemocràtic ja que intenta coaccionar als caps de llista convidats al posar-los en contra d’una part del poble representada pels partits no independentistes. Cal sumar, no dividir. Afirmen que és un debat polític sobre tema independentista, i el PSC entén que els partits que van al debat volen governar per una part del poble que és la independentista.

Consideren també que és un debat masclista en no convidar cap dona que representi al poble. Diuen que al nostre poble hi ha homes i dones sobradament preparades per poder debatre, si és que el que es vol és que hi hagi debat. El PSC en proposa dues, Vanesa Muñoz i Àngels Castillo, i asseguren que si en volen més, els en poden presentar més.

Afirmen que els caps de llista dels partits que han acceptat ser en aquest debat són alhora còmplices dels qui ho proposen, de l’ANC. Còmplices d’alimentar aquesta divisió i aquest enfrontament, i còmplices de participar a un debat masclista i no exigir que hi hagi alguna dona. Còmplices i ostatges d’una part de la societat que generen divisió i no suma. Ostatges d’un format a on no hi haurà debat, ni matisos, i còmplices d’acabar governant només per una part del poble. No per tota. Ostatges de les seves paraules. I acaben el comunicat amb lamentant que tot plegat sigui així.

Així ho ha explicat la cap de llista del PSC a les properes Eleccions Municipals, Vanesa Muñoz Fernández