El PSC proposa cancel·lar ja la Festa Major de Sant Martí ja que seria una “frivolitat” fer una festa l’any del Coronavirus

El PSC d’Arenys de Munt fa un seguit de propostes per ajudar a les persones, comerços, empreses i personal autònoms afectats, per pal·liar els efectes del coronavirus. D’entrada donaran suport a totes les iniciatives que es facin des del govern municipal i estan d’acord a reiniciar les subvencions d’anys anteriors amb més recursos, així com les modificacions de crèdits que s’aprovin per tal de donar ajudes.

La primera petició és cancel·lar la Festa Major de Sant Martí. Encara que per aquelles dates s’hagi superat el confinament i hagin passats dies el PSC creu que celebrar una Festa Major és una frivolitat, i que la partida del pressupost ha d’estar encaminada a poder pal·liar les conseqüències personals i econòmiques d’aquesta pandèmia en les famílies i petits/es emprenedors/es locals.

Vanesa Muñoz, regidora socialista, explica que proposen destinar totes les partides pressupostàries destinades a les festes així com també l’estalvi dels subministres dels equipaments municipals a pal·liar les dificultats de les famílies i emprenedors.

També demanen l’excepció fiscal de la taxa de brossa, dels cànons del servei de bar dels pavellons i de la taxa de terrassa dels establiments.

Vanesa Muñoz creu que és necessari realitzar un estudi de l’impacte econòmic de la pandèmia i reinvertir les multes per incompliment de l’estat d’alarma en ajudes a famílies i comerços amb dificultats.

Des del PSC també proposen la creació d’un fons d’ajudes, i un cop finalitzat l’estat d’alarma la creació d’un Pla de dinamització empresarial local, mesures socials, destinar una partida a l’equip del Doctor oriol Mitjà, o posar un espai per resoldre dubtes laborals, entre d’altres.

Per últim, Vanesa Muñoz demana responsabilitat a la ciutadana i destaca la importància de confinar-se a casa.

Podeu consultar el document sencer de propostes aquí: Proposta del PSC al Govern en relació al COVID-19 definitiu