El PSC presenta una moció per demanar que les administracions públiques apliquin les mesures recollides en el pacte d’estat contra la violència masclista i la CUP en presentarà una altre per treballar contra el canvi climàtic i la crisis mediambiental

El PSC d’Arenys de Munt presenta una moció en motiu del 25 de novembre, Dia internacional contra la violència vers les dones. La regidora del PSC, Àngels Castillo, explica que entre d’altres coses demanen que les administracions públiques apliquin les mesures recollides en el pacte d’estat contra la violència masclista.

I la CUP presenta una moció per treballar amb celeritat contra el canvi climàtic i la crisis mediambiental. Daniel Garcia de la Serrana, de la Cup, explica que aquest és un tema greu que cal posar sobre la taula per tal què politics i tècnics plantegin solucions.

Pel que fa als punts de l’ordre del dia, el ple porta a aprovació una modificació del Pla General d’Ordenació d’elements subjectes al PEUPIC, el Pla Especial Urbanístic de Protecció i Catàleg del Patrimoni d’Arenys de Munt.

La regidora d’urbanisme, Maria Angels Gros, explica que aquesta modificació permetrà que els edificis catalogats puguin disposar de l’aprofitament que els atorga el planejament vigent.

També es porta la modificació de l’acord de l’adhesió a la pòlissa d’assegurança de danys a edificacions i instal·lacions en la compra agregada de l’Associació Catalana de Municipis i comarques.

Un altre punt és la modificació de les bases específiques de subvencions destinades a urbanitzacions amb dèficits.

En ple d’avui es porta una declaració institucional per donar suport als membres de la mesa del Parlament de Catalunya, que seran jutjats al permetre la votació de les lleis de desconnexió.

Aquesta declaració institucional, que comptarà amb el suport de totes les forces independentistes del consistori, primerament estava recollida com una moció presentada per Junts x Arenys de Munt. En dóna més detalls el seu portaveu, Lluis Campasol.

I en l’apartat de precs i preguntes, la CUP preguntarà sobre la manca de transparència en la comissió de festes, i sobre el posicionament del govern respecte de la variant de la C-61.

També presentarà un prec per tal que l’Ajuntament assumeixi polítiques antiracistes, per repensar el model policial i per saber quan es farà la millora del parc infantil de la Plaça de la Lluna.

Per la seva part, Junts x Arenys de Munt preguntarà sobre la il·luminació del parc de Can Jalpí i sobre l’avís de no recollir el rebuig els dissabtes. Per altra banda faran un prec sobre els escocells de la riera.

I per últim, el PSC preguntarà sobre els darrers robatoris a naus industrials i domicilis particulars, per saber l’estat de la població i danys després dels darrers aiguats. El PSC també presentarà dos precs; un sobre el tancament de la parada d’autobús del pont i l’altre en relació a la manca d’actualització i transparència del web municipal.

El ple començarà a 2/4 de 8 del vespre i el podreu seguir en directe per Ràdio Arenys de Munt o a la mateixa sala de plens.