El PSC deixa clar que voler la seva petició pel retorn de peditria no és ni electoralista ni intrumentalitza políticament la demanda

Ahir els explicàvem que es va aprovar una resolució al Parlament de Catalunya, entrada a instàncies del PSC, per reclamar el retorn del servei, aprovada amb l’abstenció d’ERC i Junts. La resolució deixa oberta la via política per recuperar el servei, ja que ara es pot debatre a la Comissió de Salut, on es podrà debatre la qüestió gràcies a l’aprovació d’ahir. Ens l’explicava la regidora del PSC d’Arenys de Munt, Vanesa Muñoz Fernandez. I L’alcalde d’Arenys de Munt, Josep Sánchez Camps, en feia valoració, dient que tot el que es faci per aconseguir el retorn de pediatria és positiu, però diu que cal vigilar en no instrumentalitzar políticament la reivindicació d’una causa justa com és aquesta. Va recordar però que el dia 9 de març ja es va aprovar una moció dels Comuns, amb unanimitat de tots els grups parlamentaris. Diu que el seu govern no actua “amb bombo i platerets ni fent-se fotografies, com altres si que fan” per no polititzar la qüestió, i afegeix que treballen amb discreció per aconseguir resultats, i que va més enllà de sigles polítiques. Lamenta que en un principi totes les forces polítiques anaven a la una a l’hora de planificar la petició i ara veu que n’hi ha que fan bandera d’aquesta qüestió, en un context preelectoral. I això li sap greu, ha dit.

Doncs la portaveu del PSC, Venesa Muñoz Fernández ens ha demanat poder fer un aclariment per respondre a aquestes paraules de l’alcalde. Ha dit que no entrarà en el desprestigi personal de ningú, ja uqe ella no ho ha fet mai fins ara. Ha volgut fer constar que es declara culpable d’anar picant portes, “donar pel sac” i d’anar buscant la forma d’aconseguir el retorn de pediatria, ja que no pot estar passiva a l’espera que el Departament de Salut retorni pediatria, ja que no hi confia. Com a regidora té un principi de servei públic i per això va presentar la proposta de resolució al setembre de lany passat quan no tenia clar ni tan sols si es tornaria a presentar a la llista del PSC. EXplica que nos ap de cap moviment del govern ni de cap altre partit per aconseguir el retorn de pediatria, i per això ha impulsat les iniciatives que ha cregut oportunes.