El PSC d’Arenys de Munt presentarà al ple una moció per demanar igualtat a l’hora de posar noms en els carrers

El motiu és corregir l’enorme diferència quantitativa i greuge entre noms masculins i femenins.

Aquesta serà la tercera vegada que el PSC presenta aquesta moció a un ple municipal, i que no ha estat possible aprovar-la degut a que des de setembre no s’ha fet un ple ordinari.

Àngels Castillo ha explicat que la moció es presenta arrel d’un estudi en el qual es va comprovar que, de 235 noms de carrers, barris, urbanitzacions i equipaments, només 6 tenien nom de dona.

En la moció, la regidora proposarà 11 noms de dones cèlebres: la 1a regidora de l’Ajuntament d’Arenys de Munt Maria Molina Carpena; la dramaturga Maria Aurelia Capmany; la científica Marie Curí o l’escriptora i dramaturga Catalina Albert i Paradís;

La fundadora de la maternitat d’Elna Elisabeth Eidebenz; l’educadora Rosa Sensat i Vila; l’escriptora i il·lustradora Lola Anglada; la política Teresa Claramunt; l’escriptora Montserrat Roig; l’infermera Irena Sendler, i la 1a ministra Europea Federica Montseny.

Pel que fa a precs i preguntes del ple, el PSC preguntarà sobre el correcte funcionament del bus d’Arenys de Munt en relació als horaris i sobre la coordinació del bus amb l’arribada dels trens.

També preguntarà sobre el cost de les tres fases de la remodelació de l’espai dels jubilats Verge del Remei i si ERC segueix pensant que els jubilats no necessiten un edifici nou.

Finalment, preguntarà sobre la despesa total de la festa major i, quins tallers de sensibilització i conscienciació es faran de tots els que la Diputació de Barcelona proposa gratuïtament pel Dia Internacional contra la violència de gènere.

El PP preguntarà sobre les rampes de la zona d’aparcament del Bellsolell i també sobre l’obra de l’edifici de l’Esplai.

El ple ordinari serà demà a les 8 del vespre a la Masia de Can Borrell i serà retransmès per la ràdio.

Abans d’aquest ple, es celebrarà, a les 7 de la tarda, un ple extraordinari per fer el sorteig de les meses electorals per les eleccions al Parlament del 21 de desembre.