El PSC d’Arenys de Munt presenta 29 propostes al Pressupost del 2019

Aquest any el partit socialista d’Arenys de Munt ha pogut, almenys, exposar les seves propostes al Pressupost municipal en una reunió amb el regidor d’Economia. La resposta de si se n’accepta alguna es coneixerà aquests propers dies.

Recordem que l’any passat la reunió per negociar el Pressupost entre el Govern i el PSC va durar pocs minuts i amb formes poc curoses a causa de la tensió existent entre formacions arran del clima polític nacional. Enguany, doncs, si que la regidora Àngels Castillo ha pogut exposar les seves propostes, i ha trobat una actitud diferent amb el seu interlocutor.

El PSC planteja propostes com per exemple fer un seguiment acurat del compliment de les licitacions; abolir les subvencions nominatives i controlar la justificació de despeses de les entitats que en reben; tornar a tenir 400.000€ per a Serveis Socials i recuperar activitats perdudes des que Castillo no n’és regidora; iniciar el Pla d’Habitatge; engegar el projecte Regidoria 14, o fer campanyes de civisme.

Àngels Castillo ha reconegut que la gran majoria de propostes són les mateixes de l’any passat, ja que va ser impossible plantejar-les i continuen sent vigents.

Altres propostes són adequar l’accés al Centre Cívic i a altres equipaments públics; fer la rotonda a l’entrada del poble; acabar la Riera; arreglar el cobert de Can Jalpí on s’hi fan els menjars quan hi ha festa i posar més papereres a tot el terme municipal, entre altres. Podeu consultar totes les propostes del PSC al següent document adjunt.

Comunicat del PSC 21.11.2018 PRESSUPOSTOS

Aquestes són qüestions que la regidora del PSC va explicar al programa Parlem del Poble de la ràdio, on també va dir que fer un Centre Cívic, ben fet, és un equipament molt útil, però cal participació de la ciutadania. D’entrada veu un error en que l’espai sigui gestionat des de l’àrea de Cultura. Creu que l’hauria de dirigir l’àrea de Participació Ciutadana. En aquest sentit diu que ha de ser un espai de cohesió social, i al Ple es va abstenir per aquesta manca de participació

Val  a dir que Castillo gestiona un Centre Cívic a Mataró i això influeix en la seva visió del que ha de ser un equipament com aquest i per a quines finalitats ha de servir. Castillo diu que del d’Arenys de Munt no han pogut parlar ni de com serà la distribució ni dels usos que tindrà. I afirma que està fet tot “a corre-cuita”. La regidora assegura que l’equipament s’ha de fer, això sí, però quan toqui, quan s’hagi fet un procés participatiu i la gent del poble se’l faci seu, ja que si no, serà un fracàs, ha dit.

I per altra banda també ha criticat que el govern d’Esquerra Republicana hagi deixat de fer algunes de les activitats que es feien al poble per commemorar el dia internacional contra la violència de gènere, que és aquest proper diumenge 25 de novembre. Segons Castillo, l’Ajuntament no fa res en aquesta qüestió. Tot el que es fa ve de la mà d’entitats que hi treballen tot l’any, com és el cas de Donaviva

Afirma que aquest tema Arenys de Munt està abandonat pel govern, malgrat que al poble hi hagi casos i problemes de violència de gènere.