El proper dissabte, 2 de juliol, a les 11 del matí es presentarà a l’Espai Catà el llibre Diccionari biogràfic d’Estat Català

El text recull de forma cronològica cent biografies de militants d’Estat Català, dels diferents períodes històrics del partit, redactades per quinze estudiosos de la història de l’independentisme. La presentació anirà a càrrec de Tomàs Callau, un dels dos coordinadors del llibre, i Agustí Barrera, coautor. Ja se n’han fet més de 20 presentacions i encara en queden una dotzena per fer. Tomàs Callau ha destacat que de moment han anat molt bé totes i valora amb satisfacció que n’hagin pogut fer en ciutats grans del país.

Atribueix aquest èxit al fet que de llibres d’història, ben documentats i treballats, n’hi ha pocs. I han pogut aprofitar l’efemèride del centenari de la creació del primer partit independentista català.

Callau ha explicat l’inici d’Estat Català i els seus principis fundacionals, que eren obertament separatistes i independentistes, així com la seva estructura, descentralitzada i oberta

Callau ha volgut agraïr la participació de l’historiador arenyenc Agustí Barrera i Puigví, autor de diversos textos del llibre, i molt implicat en la recerca històrica al poble, a la comarca i al país.

El llibre Diccionari biogràfic d’Estat Català ha estat editat per Llibres del Índex, amb el suport de la Fundació Reeixida, el Memorial Democràtic, la Generalitat de Catalunya i la Comissió Cent Anys d’Estat Català.