El projecte Radars, impulsat per l’Ajuntament d’Arenys de Munt, ha presentat la memòria d’activitat durant l’any 2021, un any de pandèmia. Com a titular, destaca el fet que al llarg de l’any 2021, des del projecte Radars es van realitzar més de 1.500 trucades de seguiment per atendre a un total de 65 persones majors de 70 anys. A través d’aquestes trucades es van detectar 23 possibles casos de risc i finalment es van poder derivar 17 d’aquests casos a Serveis Socials per atendre’ls des d’allà i poder donar resposta a la situació d’alerta detectada. La xarxa Radars ha comptat amb un total de 59 membres, entre els quals es troben farmàcies, comerços, entitats i serveis del municipi. Per a aquest any 2022, es preveu poder reiniciar les activitats amb certa normalitat i incidir en la col·laboració i participació comunitària, per tal d’arribar a un major número de gent gran atesa.
Radars porta des de l’any 2016 posant el focus en la prevenció i detecció de la solitud no volguda de la gent gran. L’equip de voluntariat de Radars, format per veïns i veïnes de la vila juntament amb altres agents socials, serveis i comerços del poble, s’esforça diàriament per conscienciar el conjunt de la població “radar”, posant la seva mirada sensible i respectuosa perquè la gent gran pugui romandre al seu domicili amb la col·laboració desinteressada del seu entorn, gràcies a la preocupació que en tenen els voluntaris i la Xarxa d’observadors que participen activament al projecte posant-se les “ulleres” de la detecció per tal de fer un poble més humà, més segur i més solidari amb les persones més grans d’Arenys de Munt.
Si voleu formar part de la Xarxa Radars, ja sigui formant part de l’equip de voluntariat o adherint el vostre comerç a la xarxa de comerços, podeu trucar al 93793 77 10 o enviar un correu a radars@arenysdemunt.cat.
Bea de la Cruz Santos, tècnica del projecte Radars, ha explicat que està a punt de sortir el número de primavera de la revista “croquetes”, que es repartirà a usuaris i a llocs on habitualment hi va gent gran. La tècnica ha valorat les dades i espera que aquest 2022 es puguin recuperar les trobades per fer el cafè que es feien abans de la pandèmia. També vol aconseguir més comerços i establients que s’impliquin en la detecció de casos que puguin necessitar ajuda.