El projecte Radars ha pogut detectar 17 persones grans que necessitaven ajuda gràcies a les 1.500 trucades de seguiment que es van fer durant el 2021

El projecte Radars, impulsat per l’Ajuntament d’Arenys de Munt, ha presentat la memòria d’activitat durant l’any 2021, un any de pandèmia. Com a titular, destaca el fet que al llarg de l’any 2021, des del projecte Radars es van realitzar més de 1.500 trucades de seguiment per atendre a un total de 65 persones majors de 70 anys. A través d’aquestes trucades es van detectar 23 possibles casos de risc i finalment es van poder derivar 17 d’aquests casos a Serveis Socials per atendre’ls des d’allà i poder donar resposta a la situació d’alerta detectada. La xarxa Radars ha comptat amb un total de 59 membres, entre els quals es troben farmàcies, comerços, entitats i serveis del municipi. Per a aquest any 2022, es preveu poder reiniciar les activitats amb certa normalitat i incidir en la col·laboració i participació comunitària, per tal d’arribar a un major número de gent gran atesa.

Radars porta des de l’any 2016 posant el focus en la prevenció i detecció de la solitud no volguda de la gent gran. L’equip de voluntariat de Radars, format per veïns i veïnes de la vila juntament amb altres agents socials, serveis i comerços del poble, s’esforça diàriament per conscienciar el conjunt de la població “radar”, posant la seva mirada sensible i respectuosa perquè la gent gran pugui romandre al seu domicili amb la col·laboració desinteressada del seu entorn, gràcies a la preocupació que en tenen els voluntaris i la Xarxa d’observadors que participen activament al projecte posant-se les “ulleres” de la detecció per tal de fer un poble més humà, més segur i més solidari amb les persones més grans d’Arenys de Munt.

Si voleu formar part de la Xarxa Radars, ja sigui formant part de l’equip de voluntariat o adherint el vostre comerç a la xarxa de comerços, podeu trucar al 93793 77 10 o enviar un correu a radars@arenysdemunt.cat.

Bea de la Cruz Santos, tècnica del projecte Radars, ha explicat que està a punt de sortir el número de primavera de la revista “croquetes”, que es repartirà a usuaris i a llocs on habitualment hi va gent gran. La tècnica ha valorat les dades i espera que aquest 2022 es puguin recuperar les trobades per fer el cafè que es feien abans de la pandèmia. També vol aconseguir més comerços i establients que s’impliquin en la detecció de casos que puguin necessitar ajuda.