El Ple tomba la moció del PSC sobre la renda garantida, i aprova la de la CUP per ser municipi de la República Catalana

El darrer ple de l’Ajuntament d’Arenys de Munt no va aprovar la moció del PSC sobre el suport de la implementació de la renda garantida ciutadana. La regidora del PSC, Àngels Castillo va explicar que la renda de garantida ciutadana te com a finalitat assegurar els mínims d’una vida digna a les persones amb dificultats econòmiques.

En el torn d’intervencions, el regidor de la CUP Josep Manel Ximenis va qualificar tan la moció com al PSC en general de “cínic, manipulador i deshonest que es preocupen més dels interessos del seu partit que de les persones amb problemes a Catalunya”

Per la seva part, el regidor del PDeCAT Marc Tarrés va dir que mentre la regidora Castillo presenti mocions en nom d’un partit que ell qualifica de “còmplice dels carcellers de la democracia” seguiran votant en contra.

La moció va ser descartada amb 10 vots en contra d’ERC, PDeCAT i CUP i 2 vots a favor de PSC i PP.

 

Moció de la CUP

 

Sí que es va aprovar la moció de la CUP per manifestar que Arenys de Munt és un municipi adscrit a la república catalana. El regidor de la CUP Josep Manel Ximenis va explicar que presenten aquesta moció seguint els resultats del referèndum de l’1 d’octubre.

En el torn d’intervencions, el regidor del PDeCAT Marc Tarrés va dir que estaven a favor de la moció ja que els resultats de l’1 d’octubre i de les eleccions del 21 de desembre avalen la voluntat ciutadana d’esdevenir un estat republicà.

La moció va ser aprovada per 10 vots a favor d’ERC, PDeCAT i CUP i 2 vots en contra de PSC I PP.