El ple municipal aprova 6 plans d’ocupació i la divisió en fases del projecte del Centre Cívic

En el darrer ple municipal de l’ajuntament d’Arenys de Munt es va aprovar per unanimitat la delegació de competències al Consell Comarcal per a l’execució de projectes al municipi, en el marc de la política activa d’ocupació.

Es tracta de la contractació de 6 persones desocupades en el marc del programa Treball i Formació. Aquesta iniciativa està adreçada a fomentar la inserció laboral de persones en situació d’atur i amb especials dificultats d’integració al mercat laboral.

La contractació d’aquestes 6 personers aturades permetrà reforçar les obres d’endreça i arranjament de voreres i mobiliari urbà. La regidora Marta de la Iglesia va llegir els acords.

Al mateix ple es va aprovar la divisió en fases del projecte del Centre Cívic/Hotel d’entitats. Un punt que va rebre el suport de la Cup, mentre que el PDeCAT i el PP van votar en contra i el PSC es va abstenir.

Tonia Vila, regidora de Cultura, va explicar que han considerat oportú dividir el projecte en dues fases; la primera consistirà en l’enderrocament de la part afectada i la segona consistirà en treballs a l’interior i s’aplicarà el pla d’usos. Va llegir els acords.

En el torn d’intervencions, el regidor del PP, Ramon Planas, va dir que estan a favor de l’adequació de l’edifici però no amb els terminis en els que s’ha anat desenvolupant el projecte.

Per la seva part la regidora del PSC, Àngels Castillo va recordar que en l’anterior ple l’equip de govern va afirmar que el contingut d’un centre cívic no es pot fer sense el consens absolut i que per aquest motiu s’abstindria ja que no ha notat cap canvi. També va afegir que desconfia d’aquest projecte arrel dels diferents canvis de postura del govern.

I per últim, el regidor del PDeCAT, Lluis Campasol  va dir que sempre han considerant que es tracta d’un projecte mal plantejat però celebra que l’Ajuntament hagi dividit el projecte en dues fases per donar temps ha decidir l’ús de l’edifici. Tot i això creu que s’ha fet tard i aquesta mesura no es pot fer un cop el projecte està aprovat.

El punt de donar el nom d’Enric Camón al Centre de formació d’adults es va aprovar per unanimitat. La regidora de Cultura, Tonia Vila va explicar que el Centre ja porta aquest nom però la Generalitat demana un acord de ple per ratificar-ho.

Pel que fa a les mocions, la del PSC que demanava instar al Departament d’Ensenyament a aturar els treballs d’elaboració i aprovació del decret de menjadors, es va retirar del ple.

En canvi la moció de la Cup pel foment de la sobirania i la sostenibilitat energètica d’Arenys de Munt es va aprovar amb l’únic vot en contra del PP. La regidora del PSC no hi era en aquest moment al ple i la resta de formacions van donar suport.

El regidor del PP, Ramon Planas, va argumentar el seu vot en contra dient que trobava incomplerta la moció ja que no només es tracta d’edificis públics sinó també de les persones que en fa ús.

I la declaració institucional de Esquerra Republicana, el PDeCAT i la Cup sobre el bloqueig jurídic del tribunal constitucional i de suport als presos polítics en vaga de fam, també es va retirar de l’ordre del dia.