El ple de maig aprova tots els punts per unanimitat

El ple d’ahir de l’ajuntament d’Arenys de Munt va aprovar tots els punts per unanimitat, com ara una modificació de crèdit de gairebé 35 mil euros. Aquests diners seran destinats a la contractació i assessorament de treballs tècnics, manteniment del cementiri, compra de material d’oficina a les dependencies municipals, per zones verdes forestals i camins o per inversions en equipaments esportius. L’alcalde va explicar que també s’incrementa en 4 mil euros l’estudi que s’ha de fer de la futura residencia a Can Globus, i 5 mil euros en mobiliari de seguretat, com ara mampares per quan s’obrin els equipaments municipals.

Entre d’altres, també es vol facilitar el servei porta a porta i per això es vol fer una actuació a prop de la urbanització Aiguaviva i de la deixalleria, per la gestió dels residus.

El ple també va aprovar la modificació de les bases de subvencions per activitats d’estiu. Es tracta d’adaptar les bases a la situació econòmica actual, oferint la possibilitat de que més famílies puguin optar a aquestes ajudes. La regidora d’ensenyament, Tònia Vila, va explicar que es tracta d’una subvenció de 8 mil euros ampliables, depenent de la demanda que hi hagi.

Per la seva part, la regidora del PSC, Àngels Castillo, va dir que cal fomentar aquestes activitats després del confinament que han fet els nens i nenes i pels valors que estimulen els casals.

També es va aprovar l’expedient que permetrà la construcció d’un habitatge fora de sòl urbà a la finca de Can Xicoy, relacionat amb l’activitat ramadera que es fa en aquesta finca. La regidora d’urbanisme, Maria Àngels Gros, va explicar els acords.

El ple va aprovar la resolució d’al·legacions i suggeriments i l’aprovació definitiva del Reglament Orgànic Municipal (el ROM), que regula el funcionament dels plens. Tant el govern municipal com els grups de l’oposició van celebrar i agrair la feina que ha fet la comissió elaborant aquest nou reglament que permetrà que hi hagi més participació dels vilatans. El regidor de la Cup, Guiu Muns, també va destacar que s’hagin considerat les al·legacions presentades per l’oficina antifrau, i la regidora de Junts per Arenys de Munt, Vicky Devesa va celebrar el consens de tots els grups politics.

Per la seva part la CUP va presentar una moció sol·licitant la modificació de la Llei Arsal, una llei que limita i regula les despeses dels consistoris. Per això es demana al govern espanyol que canviï aquesta llei perquè els ajuntaments puguin utilitzar el seu romanent. L’alcalde, Josep Sánchez, va dir que és injust i insolidari que en aquest moment difícil que estem vivint, els ajuntament no puguin utilitzar els diners que han pagat els vilatans amb els seus impostos.

El ple sencer el podeu escoltar al web de Ràdio Arenys de Munt, a la carta.