El ple de l’Ajuntament d’Arenys de Munt aprova les modificacions de les ordenances fiscals 2020

El ple de l’ajuntament d’Arenys de Munt va aprovar un seguit de modificacions de les ordenances fiscals 2020. El punt es va aprovar amb 7 vots a favor d’Esquerra i el regidor no adscrit, Abel Coll. Junts x Arenys de Munt i la CUP es van abstenir i el PSC va votar-hi en contra. Dins de les ordenances hi anava, per exemple, la bonificació a aquelles persones que decideixin instal·lar plaques fotovoltaiques, una bonificació per aquells propietaris que posin el seu habitatge a lloguer social i l’increment del 9% en la taxa de la brossa. També estava inclosa la reducció de manera esglaonada en la bonificació a aquelles persones que utilitzin cotxes elèctrics. Ho va detallar l’Alcalde d’Arenys de Munt, Josep Sánchez.

En el torn d’intervencions, el regidor de Junts x Arenys de Munt Lluis Campasol va explicar que es tracta d’una bonificació justa i que s’ha de potenciar l’ús dels vehicles elèctrics.

Sobre l’augment en la taxa de brossa, Lluis Campasol va comentar que es tracta d’un import que no consideren just.

Per la seva part el regidor de la CUP, Guiu Muns, es va mostrar a favor de les bonificacions per la instal·lació de les plaques solars però va afegir que s’haurien de crear subvencions que facilitessin encara més aquesta instal·lació.

En referència a l’augment de la taxa de la brossa, Guiu Muns considera que el govern d’Esquerra ha actuat tard en la problemàtica de la recollida selectiva.

Pel que fa al PSC, la regidora Vanesa Muñoz va mostrar la seva disconformitat a l’augment de la taxa de la brossa i va afegir que és una mesura que no té en compte el benefici del vilatà.

Vanesa Muñoz va afegir que s’hauria de tenir en compte qui recicla correctament i qui no, i actuar en conseqüència.

I el regidor no adscrit, Abel Coll, va valorar de manera positiva la col·laboració amb el govern per redactar les ordenances.

Sobre l’augment en la taxa, Abel Coll va dir que confia en la feina que s’està fent des de la regidoria de Medi ambient.

El punt referent a la proposta de delegació parcial de competències en el Consell Comarcal per l’execució del programa treball i formació 2019 va ser aprovat per unanimitat. L’alcalde va llegir els acords.

Un altre punt de l’ordre del dia va ser l’aprovació del projecte en sòl no urbanitzable per a la implantació d’una activitat esportiva de paint ball al Torrent d’en Terra, que va ser aprovat per unanimitat. La regidora d’Urbanisme, Maria Àngels Gros, va explicar que és un projecte d’ampliació de les instal·lacions de l’empresa Aventura la Granja.

Pel que fa a les mocions, la que presentava Junts per Arenys de Munt per demanar la no criminalització de l’independentisme es va aprovar amb el recolzament de tots els partits, excepte el PSC. I la moció que presentava el PSC per fer front al deute pels impagaments de famílies en situació de vulnerabilitat de les factures energètiques d’Endesa va ser substituïda per una declaració institucional després que tots els grup es posessin d’acord.

I finalment, Esquerra Republicana va presentar una moció d’urgència per commemorar el naixement de Neus Català. Ho va explicar la regidora de Cultura, Tònia Vila.

Si voleu escoltar el ple sencer ho podeu fer a través del web de Ràdio Arenys de Munt, a la carta.