El ple de l’ajuntament aprova un pressupost de 10,3 milions d’euros pel 2019

Ahir es va celebrar ple ordinari de l’ajuntament d’Arenys de Munt amb la proposta d’aprovació inicial del pressupost consolidat i la plantilla per a l’any 2019. Un pressupost de 8 milions 942 mil euros per l’ajuntament i 2 milions 39 mil euros per l’empresa municipal Gusam.

El pressupost es va aprovar amb els vots favorables dels regidors de la Cup. El PDeCAT, el PSC i el PP van votar en contra. Les partides més importants són per tenir un habitatge social de propietat municipal, per poder realitzar la tercera fase de les obres de la riera i iniciar la reforma del Centre Cívic.

El regidor d’economia, Josep Sánchez, es va mostrar orgullós per l’evolució que ha tingut el pressupost des de l’inici del mandat, ja que ha anat incrementant la seva capacitat pressupostaria. També va dir que aquest aposta per la industria, el comerç o l’emprenedoria, per crear economia al poble.

El regidor també va explicar que es vol tenir un poble cohesionat territorialment i socialment, i va destacar la partida de 337 mil euros per la creació d’un habitatge social.

El regidor de la Cup, Josep Manel Ximenis, va explicar que aquest és un pressupost que es manté ja que únicament s’ha rebaixat en 130 mil euros i que continua rebaixant deute, tot i que sigui poc.

El regidor es va mostrar satisfet de les negociacions que han mantingut per poder participar del pressupost i de les proposes admeses com ara millorar la policia local o la creació d’una deixalleria mòbil.

Josep Manel Ximenis també va parlar d’altres millores que s’han d’anar fent i que ja van proposar l’any passat. El regidor del PDeCAT, Lluis Campasol, va explicar que votaven en contra, sobretot perquè per ells es primordial acabar les obres de la riera, i perquè no aposten per fer el Centre Cívic.

El regidor del PDeCAT va comentar que aquest pressupost és electoralista, ja que s’han incrementat algunes partides, com ara al comerç o d’altres que no es contemplaven en anys anteriors, com ara la subvenció destinada a Arenys amb el Poble Sahrauí.

Campasol també va preguntar per temes com l’habitatge social, en concret de com es gestionaria o sobre la creació de la moneda local.

La regidora del PSC, Àngels Castillo, va explicar que les negociacions amb el regidor d’economia no han servit per res ja que quan va presentar les seves propostes, el govern ja tenia elaborat el pressupost. La regidora va dir que aquest s’hauria de negociar amb tots els partits politics i amb els membres del Consell del Poble.

De les 29 millores que plantejava el PSC, sobretot demanaven que no es rebaixes de 400 mil euros la partida de benestar social. La regidora va criticar que el govern municipal sols destini 253 mil euros pel 2019.

I pel que fa al PP, el seu regidor, Ramon Planas va començar la intervenció dient que per ells l’aprovació del pressupost hauria realitzar-se en un ple extraordinari. Va criticar també que l’Ajuntament acceleri la posada en marxa de les obres uns mesos abans de la campanya electoral, segons Planas, per tal de tapar les mancances.

Planas va lamentar que el regidor Josep Sanchez s’oferís a reunir-se amb ell per tractar algunes aportacions quan se li ha repetit constantment que no negociaran ni parlaran amb el PP, i també que tots els acords que va signar el govern amb el PP des del 2015 i fins ara, només se n’hagin aprovat un 30%

Recordeu que podeu escoltar el ple sencer al web de la Ràdio.