El Ple de desembre encara serà reivindicatiu i “no normal”, i no s’hi debatrà encara el Pressupost

Els comptes del 2018 amb tota probabilitat no s’aprovaran abans d’acabar el 2017. Així ho reconeix el regidor d’Economia, Josep Sánchez, que apunta que el Pressupost s’aprovarà ja entrat l’any 2018.

Sánchez treu importància al moment en què s’aprovi i posa en valor el fet que es vulgui consensuar amb els partits a l’oposició. El que fins ara era una voluntat del govern, ara es converteix en una necessitat, ja que Esquerra Republicana està en minoria al govern i necessita arribar a acords amb forces de l’oposició per aprovar els comptes.

El regidor Sánchez es mostra optimista en què això serà així, i ha comentat que se sent acompanyat per la possibilitat de rebre aportacins de PDeCat, CUP i els regidors Ximenis i Sánchez. Malgrat no anomenar-los en primera instància, Josep Sánchez ha dit que també estan oberts a escoltar les propostes que puguin fer al Pressupost tant el PP com el PSC, que els escoltaran perquè Esquerra és un partit demòcrata, però que no hi arribaran a cap acord perquè són dues formacions que donen suport a la regressió de drets al país.

Justament aquesta tensió política actual fa que els Plens no es vinquin amb normalitat. Els regidors pro-independentistes no fan precs ni preguntes ni generen debat en els punts que s’hi tracten. Una situació que es mantindrà encara així al ple del mes que ve, al desembre, però que hauria de canviar al gener, passades les Eleccions del 21D.

Tot plegat es va comentar al Programa Parlem del Poble del passat divendres, que el podeu escoltar i descarregar de la pàgina web de Ràdio Arenys de Munt.