El ple d’ahir va aprovar una modificació de crèdit de gairebé 1,3 milions d’euros

En el ple d’ahir de l’ajuntament es va aprovar per unanimitat la modificació inicial de les bases del pressupost municipal per adaptar-les a la nova llei de contractes i al reglament de control intern.

També es va aprovar per unanimitat l’acceptació de la pròrroga de la delegació de competències del servei de deixalleria, per un any.

El punt més destacat del ple va ser la modificació de crèdits número 8 del pressupost municipal, de gairebé 1,3 milions d’euros, que només va rebre el suport dels regidors de la Cup, Josep Manel Ximenis i Nuri Paituvi.

Els regidors dels PDeCAT, Lluis Campasol i Marc Tarrés, la regidora del PSC, Àngels Castillo i el regidor del PP, Ramon Planas van votar en contra. I la regidora del PDeCAT, Lourdes Paituvi i la regidora de la Cup, Maria Ballester es van abstenir.

Recordem que es destinarà a fer inversions per modernitzar els espais municipals d’Arenys de Munt. Alguna de les actuacions previstes són la renovació de les calderes del pavelló municipal, modernitzar el polígon, implementar reg en els escocells o co-finançar el centre cívic.

El regidor d’economia, Josep Sánchez, va explicar que ha estat una modificació molt complexa per poder complir amb les normatives i moure partides per poder realitzar inversions. La més gran és pel centre cívic, per no haver de demanar crèdit.

El regidor de la Cup, Josep Manel Ximenis, va dir que compartien moltes de les modificacions ja que algunes inversions s’han pactat amb el govern. Tot i així van a un ritme lent i altres encara estan pendents.

El regidor del PDeCAT, Lluis Campasol, va dir que aquesta modificació és necessària, però no hi van donar suport ja que no estan d’acord en fer el centre cívic, sí en canvi veuen necessària la finalització de l’obra de la riera fins al polígon industria.

La regidora del PSC, Àngels Castillo, va dir que és sorprenent que ara es faci una modificació de crèdit quan fa poc que s’ha aprovat el pressupost. També va parlar de serveis que encara tenen mancances o dels diners que es donaran per ajudar al Centre Moral. Tot i estar d’acord va demanar que es donés el mateix tracta a totes les entitats.

El regidor del PP, Ramon Planas, va dir que s’havia de ser coherent, ja que creu que hi ha inversions que el govern ja les hauria de contemplar i tenir previstes.

Ramon Planas també va dir que veia aquesta modificació com electoralista pel munt d’inversió que es vol fer. Responen a això, Josep Sánchez, va dir que no es podia frivolizar, ja que aquesta modificació ha comportat molta feina. I responen a Àngels Castillo, va dir que aquesta inversió ha estat gràcies al resultat econòmic de l’any passat, i no coneixen el superàvit fins que no fan la liquidació del pressupost.

La regidora de la Cup, Maria Ballester, va dir que hagués volgut un debat molt més extens sobre aquestes inversions i va valorar positivament aquelles dedicades a les escoles, l’accessibilitat i la gent gran.

I pel que fa a les mocions es va presentar una moció conjunta d’Esquerra, PDeCAT i la CUP per a la instal·lació d’una placa en record de Joan Grassot, veí d’Arenys de Munt exterminat a Mauthausen. Moció que es va aprovar per unanimitat.

El PDeCAT va presentar una moció per donar suport a la declaració del dia de l’alliberament fiscal que ja es celebra a Estats Units i que a Catalunya es celebra el 5 de juliol. Aquesta moció no va prosperar ja que sols va rebre el suport del regidor d’Esquerra, Josep Sánchez. La resta van votar en contra, menys el regidor d’Esquerra, Àngel Castillo, que es va abstenir.

En canvi la moció de la Cup per demanar que es fes el segon sopar intercultural d’estiu de cuina marroquina a Arenys de Munt, es va aprovar per unanimitat.