El Ple d’octubre ha aprovat les ordenances i una modificació de crèdit, entre altres punts destacats

El Ple Municipal de l’ajuntament d’Arenys de Munt va aprovar ahir una modificació de les ordenances fiscals del 2019. Aquesta modificació sols va ser per canviar el llenguatge jurídic i fer-lo més clar i adaptat a la normativa. El regidor d’Economia, Josep Sànchez, va explicar de quines ordenances es tractava.

El regidor de la Cup, Josep Manel Ximenis, va dir que eren ordenances que no afecten als vilatans, tot i així van votar abstenció per mantenir el vot en la pujada de l’IBI de l’exercici del 2017.

El regidor del PDeCAT, Lluis Campasol, va dir que votaven en contra, primer perquè quan se’ls va convidar a participar d’aquesta modificació ja estava tot fet, a més de que creuen que s’hagués pogut aplicar una reducció en la pressió fiscal.

El punt es va aprovar amb els vots d’Esquerra i el PSC. El PP i el PDeCAT van votar en contra, i els regidors de la Cup, abstenció.

També es va aprovar la darrera modificació de crèdit de l’any per un valor de 63.000 euros. Es va aprovar amb el suport del PDeCAt i la Cup, mentre que el PP i el PSC van votar en contra. La regidora Maria Ballester va votar abstenció perquè creu que aquestes partides s’haguessin tingut que votar per separat.

El regidor del PP, Ramon Planas va dir que votava en contra per mantenir el seu vot contrari al pressupost, mentre que la regidora del PSC, Àngels Castillo, va comentar que aquesta modificació mostra mala planificació. Com a resposta el regidor d’economia va explicar que haguessin pogut esperar a fer-la en el mes de novembre, però que hi havia necessitat d’aplicar-la ara.

En ple va aprovar per unanimitat l’increment del salari dels treballadors de l’Ajuntament en un 0,30%, i també es va aprovar la proposta de licitació del servei de recollida d’escombraries per 1 any, prorrogable a 3 anys més.

La majoria de regidors van estar d’acord en que és una millora el fet d’aglutinar tots els serveis de la recollida selectiva o el fet de que el contracte es faci per un any, prorrogable d’any en any. Escoltem a les regidores Nuri Paituví i Lourdes Paituví.

El punt va rebre el suport del PDeCAT, la Cup, el PSC i el PP. El regidor Ramon Planas, va aprofitar el punt per dir que cal més mesures contra l’incivisme.

I la regidora Maria Ballester, es va abstenir bàsicament perquè aposten perquè la recollida selectiva sigui municipal. Com a resposta el regidor Àngel Castillo va comentar que el govern ja està treballant perquè el servei sigui municipal, però que les coses es fan a poc a poc.

Un altre punt va ser la resolució d’al·legacions i aprovació provisional del pla especial i catàleg del patrimoni històric, arquitectònic i ambiental. Estan catalogats 299 elements i s’han presentat 35 al·legacions.

D’aquestes al·legacions s’han desestimat 9 i s’han desestimat parcialment 15. Ara els vilatans que han presentat al·legacions i no estiguin d’acord amb la resolució poden presentar recurs. El punt es va aprovar amb el suport del PDeCAT i de la regidora Ballester. El PP, el PSC i els regidors Ximenis i Nuri Paituví van votar en contra.

La modificació de l’assegurança de danys a edificis i instal·lacions municipals, adjudicat a Catalana Occidente a través de la compra agregada amb l’Associació Catalana de Municipis, es va aprovar per unanimitat. Escoltem al regidor Josep Sánchez.

La Cup va presentar una moció per garantir l’assistència sanitària pública gratuïta per a tothom. Moció que es va aprovar amb el suport de tots els partits a excepció del PP que va votar en contra. I finalment, abans de precs i preguntes, es va fer una declaració institucional en defensa dels drets de l’Adrià Carrasco i la Tamara Carrasco, membres d’un CDR que han estat acusats de terrorisme per aixecar la barrera d’un peatge. Escoltem a Nuri Paituví que va llegir els acords.

Dir-vos que el ple sencer el podeu escoltar a través del web de Ràdio Arenys de Munt, a la carta.