El ple d’ahir de l’ajuntament va aprovar el projecte executiu del futur Centre Cívic

Ahir el ple ordinari de l’ajuntament d’Arenys de Munt va aprovar el compte general de la corporació corresponent a l’exercici 2017.

Es tractava d’una tramitació administrativa per liquidar el resultat del 2017. El regidor d’economia, Josep Sánchez, va parlar dels resultats del tancament del pressupost del 2017.

El punt va ser aprovat amb el suport de la Cup i el PSC, mentre que el PDeCAT va votar en contra i el PP es va abstenir. El regidor Lluis Campasol va explicar que ja van demanar rebaixar la factura de l’aigua, ja que la gestió és municipal i també va demanar un pla inversor de Gusam.

El regidor del PDeCAT també va parlar dels preus públics de la publicitat de la ràdio, que encara no s’han aprovat i va preguntar que si s’està cobrant la publicitat on són aquests diners. Com a resposta el regidor de comunicació, Josep Sánchez, li va dir que aquests diners hi són i que de moment els factura la ràdio fins que l’ajuntament faci la liquidació amb l’empresa que gestiona la ràdio.

L’addenda del conveni de mobilitat internacional per a joves en la delegació de competències realitzada al Consell Comarcal i l’apreuament en l’expropiació d’uns terrenys al carrer Sant Josep, van ser dos punts que es van aprovar per unanimitat.

El punt de l’ordre del dia que va tenir més debat va ser la proposta d’aprovació inicial del projecte executiu d’adequació i reforma de l’antiga nau de Can Fernando Soler per a ús d’hotel d’entitats/centre cívic. Aquest punt només va rebre el suport de la Cup. El PDeCAT va votar en contra, i el PSC i el PP es van abstenir. La regidora de cultura Tònia Vila va explicar que és un projecte pressupostat en 1 milió 199 mil euros.

El regidor de la Cup, Josep Manel Ximenis, tot i votar a favor del projecte va dir que aquest arriba tard i condicionat per les properes eleccions municipals.

El regidor del PP, Ramon Planas, va dir que aquest projecte és molt important i que hauria de comptar amb un ampli consens.

Tant la regidora del PSC, Àngels Castillo, com el regidor del PDeCAT, Lluis Campasol, van dir que cal definir aquest projecte i demanar a les entitats quines són les seves necessitats reals.

Responen a tot plegat, la regidora Tònia Vila va dir que ja fa temps que treballen aquest projecte, tant parlant amb els grups politics com amb les entitats. Serà a partir d’aquesta aprovació que es començarà a definir com serà el centre, tot i que des del govern municipal ho tenen clar, fins i tot el nom: Can Maiol de la Torre.

L’aprovació inicial de la modificació dels estatuts del consorci de residus del Maresme es va aprovar amb el suport del PDeCAT, la regidora de la Cup, Maria Ballester, el PSC i el PP. Només van votar en contra els regidors de la Cup, Josep Manel Ximenis i Nuria Paituví.

La regidora Nuri Paituví va argumentar els vots en contra dient que aquest consorci gestiona la incineradora de Mataró, i la CUP no està a favor de cap incineradora ja que són contaminants tan per les persones com pel medi ambient.

La proposta d’aprovació inicial de la modificació de crèdits 15/18 del pressupost municipal 2018 per un valor de 45.000 euros destinada a actualitzar els salaris dels treballadors municipals va ser aprovada per unanimitat. El regidor d’Economia va llegir els acords.

També va ser aprovada per unanimitat la proposta d’aprovació de la licitació, per procediment obert simplificat, del contracte d’arrendament, col·locació i manteniment de la gespa del camp de futbol. La regidora d’Esports va llegir els acords.

Pel que fa a les mocions, la moció d’Esquerra per donar suport  a la resolució del Parlament de Catalunya referent a la reprovació del rei Felip VI es va aprovar amb el suport del PDeCAT i la Cup. El PSC i el PP van votar en contra.

La moció de la Cup per donar suport a la campanya ciutadana i independentista “Victòria” per exigir al Parlament de Catalunya “que facin efectius els vots del primer d’octubre, ratificats a les eleccions del 21 de desembre” també es va aprovar. Concretament amb el suport d’Esquerra i el PDeCAT. El PSC i el PP van votar en contra.

I la moció del PDeCAT a favor de l’absolució dels “presos polítics” també es va votar favorablement amb el suport d’Esquerra i de la Cup, amb el vot en contra del PSC. En el moment de la votació el regidor del PP no hi era.

Podeu escoltar el ple sencer a través del web de Ràdio Arenys de Munt a la carta.