El ple aprova una modificació de crèdit per ampliar el capital de Gusam en 200 mil euros

El ple d’ahir de l’ajuntament d’Arenys de Munt va començar amb la proposta del reconeixement extrajudicial de crèdits que fa referència a dotar partides del 2017 que no tenien dotació econòmica.

El regidor d’economia, Josep Sánchez, va detallar les obres imprevistes s’han fet i que no estaven contemplades en el pressupost, com ara l’acte de vandalisme al Monument per la Independència. L’import de la modificació de crèdit és de 68.500 euros.

Es va aprovar amb els vots d’Esquerra, PDeCAT, PSC i els regidors de la Cup, Josep Manel Ximenis i Nuria Paituví. El regidor del PP, Ramon Planas i la regidora de la Cup, Maria Ballester es van abstenir.

Planas va dir que hi ha partides en les que està d’acord i que en tot cas són factures que s’han de pagar, i la regidora Ballester, va dir, entre d’altres, que creia que hi havia partides que s’haguessin pogut contemplar.

Abans d’anar al següent punt, una veïna que pertany a l’Assemblea de la Cup va parlar per mostrar el seu suport a la regidora Maria Ballester, per demanar que pugui intervenir en tots els punts del ple.

L’alcalde, Joan Rabasseda, li va respondre que el ple intenta ser el més transparent possible i que realment la situació que té actualment la Cup “no és còmoda per ningú”.

Al ple també es va proposar la modificació de l’adhesió a la pòlissa d’assegurança col·lectiva de danys a edificacions i instal·lacions municipals de la qual és prenedora l’Associació Catalana de Municipis i Comarques.

L’alcalde va explicar que es tractava d’ampliar aquesta assegurança per cobrir el material de la ràdio i el repetidor de l’antena de Collsacreu.

Seguidament es va aprovar la proposta inicial de la modificació de crèdit per ampliar el capital de la Gusam, per tal que es pugui iniciar en el mes de setembre part del Pla Director de l’Aigua. En va parlar el regidor d’economia, Josep Sánchez.

Tots els regidors van aprovar aquest punt ja que estan d’acord en que cal treballar en millorar la xarxa de l’aigua municipal. Escoltem la regidora del PSC Àngels Castillo.

Sobre aquesta qüestió, el regidor de la Cup, Josep Manel Ximenis, va dir que si aquesta inversió s’hagués fet directament des de l’ajuntament, no s’hagués tardat tant en poder millorar la xarxa.

Pel que fa a les mocions, el PSC va presenta una sobre l’actuació d’Israel a la franja de Gaza i la repressió de les protestes davant el trasllat a Jerusalem de l’ambaixada dels EEUU a Israel.

Aquesta moció no va prosperar ja que va rebre 11 vots en contra. Tan sols el regidor del PP, es va abstenir.

La Cup va presentar una moció en suport al dret a morir dignament que va ser aprovada amb 12 vots. Sols el regidor del PP va votar en contra.

I el PDeCAT una altre per donar suport als treballadors públics per la seva feina durant els mesos d’aplicació de l’article 155. Moció que també va ser aprovada amb 11 vots i 1 vot en contra del PP.

En el ple també es va presentar per urgència un punt sobre el Servei d’Atenció Domiciliaria, que va ser aprovar amb 13 vots a favor.

Maria Ballester va preguntar per aquest tema i l’alcalde Joan Rabasseda va explicar que sols es tractava d’ampliar per dos mesos més aquesta comissió que es va crear per parlar sobre aquest servei.

El ple el podeu escoltar sencer a través del web de la ràdio.