El Ple aprova una modificació de crèdit històrica de 4 milions d’euros

Ahir es va celebrar el darrer ple ordinari abans de les vacances d’agost. A causa de la situació actual va tornar a ser telemàtic i va durar prop de 4 hores. Sens dubte el punt més destacat va ser la modificació de crèdit de més de 4 milions d’euros destinats a qüestions com l’enjardinament de la pista de l’Escola Sant Martí, acabar la cuina de l’escola bressol, fer sortides d’emergència als pavellons, noves pistes de bàsquet i millores al parquet, la continuació de les obres del Centre Cívic, la reforma del Mercat muncipal, la caserna de Policia, l’Esplai dels avis i la construcció d’un nou edifici per a GUSAM. També es podrà comprar un nou habitatge social i pagar la nova rampa d’accés a la residència. Es farà també una renovació de l’enllumenat públic posant LEDs a tots els fanals, es compraran nous contenidors per lleçar vidre i es repararà el dipòsit d’aigua de Collsacreu. A banda d’això també està previst que es pugui tirar endavant un nou pas del projecte de reparcel·lació i urbanització de Collsacreu, avançar en la recepció de Can Sagrera i ampliar subvencions a entitats urbanístiques. El punt va ser aprovat amb els vots favorables d’ERC i el regidor no adscrit Abel Coll. Junts x Arenys de Munt, la CUP, i el PSC es van abstenir. Sobre aquest punt, la regidora del PSC, Vanesa Muñoz, va criticar el procediment seguit pel govern i creu que es tracta d’una modificació precipitada i poc realista.

I per la seva part, Lluis Campasol, portaveu de JuntsxAM, opina que no coincideixen amb les prioritats del govern i lamenta la manca de comunicació entre govern i oposició.

Un altre punt que va generar debat entre els regidors va ser la proposta de modificació de les bases del pressupost municipal. Concretament el punt es va presentar per ajustar algunes retribucions econòmiques dels regidors, ja que per un error administratiu Montse Batista i Abel Coll no podien obtenir la retribució econòmica preceptiva al ser membres del govern. Per compensar-ho el Ple va aprovar posar un sou com a treballadors de l’Ajuntament a aquests dos regidors. El punt va ser aprovat únicament amb els vots d’ERC i el regidor no adscrit. La resta de grups van votar-hi en contra. Sobre això, el regidor de la CUP, Guiu Muns, apuntava que des de l’Assemblea no estan d’acord en la quantitat i en el concepte de la proposta.

D’altra banda, Vanesa Muñoz, del PSC, creu que s’hagués pogut trobar una via de menys impacte econòmic i financer.

I per últim, Lluis Campasol va apuntar que trobaven exagerat l’augment de les retribucions.

La resta de punts presentats ahir es van aprovar per unanimitat, com una modificació de crèdit de 250.000 euros destinats a la neteja i desinfecció dels equipaments municipals i a la gestió de residus. Ho explicava l’Alcalde d’Arenys de Munt, Josep Sánchez.

També es va aprovar la derogació de dues ordenances fiscals per l’exercici 2021. Concretament es deroguen la taxa de servei del mercat no sedentari i la taxa de taules i cadires dels bars.

Els punts en referència a la prorroga de la delegació de competències i de l’encàrrec de la gestió a mitjà propi de la deixalleria també van rebre el suport de tots els grups. El regidor de Medi ambient, Jordi Maimí, va llegir els acords.

Per la seva part, el consistori també va aprovar el conveni de serveis socials amb el Consell Comarcal del Maresme. La regidora d’Acció social, Montse Batista, explica que això permetrà comptar amb el suport d’un educador social i un administratiu adicional.

La modificació dels estatuts de GUSAM, el projecte executiu de l’edifici de la cooperativa i les dues mocions presentades per la CUP i el PSC també van comptar amb el suport de tots els regidors.

El ple sencer el podeu escoltar a la carta al web de Ràdio Arenys de Munt.