El Ple aprova presentar al·legacions al CCM, l’expedient de reconeixement extrajudicial de crèdits, una modificació de crèdits i la creació de la comissió especial per a la modificació del servei d’escola bressol

Ahir hi va haver Ple Ordinari de l’Ajuntament d’Arenys de Munt. Un ple que va durar al voltant de les dues hores i mitja i que no va comptar amb la presència del regidor no adscrit, Abel Coll.

Tal i com vam comentar a la prèvia que vam fer ahir, el ple comptava amb 4 punts a la part dispositiva i una moció d’ERC per la commemoració del Dia Internacional de les dones. Doncs bé, aquesta moció es va transformar en una declaració institucional consensuada amb la resta de forces polítiques. La va llegir la regidora d’Igualtat, M.Àngels Gros Argelés.

A partir d’aquí es va donar el tret de sortida a l’ordre del dia. El primer punt, de tràmit, era aprovar l’acta de la sessió ordinària del mes anterior. Un punt que va ser aprovat per unanimitat.

El segon punt ja sí que va generar debat. El ple portava aprovació la presentació d’al·legacions a l’acord del ple del Consell Comarcal del Maresme per a la creació d’una societat mixta per a la gestió del cicle de l’aigua. Unes al·legacions que ja vam comentar en el seu moment que es presentarien i que va comptar amb els 9 vots a favor d’ERC, PSC i CUP. Per la seva part, Junts es va abstenir argumentant que aquesta societat mixta no serà en cap cas una imposició sinó una opció més que tindran els ajuntaments. També va voler deixar clar que estan molt satisfets amb com es gestiona l’aigua a Arenys de Munt. Ho va explicar Santi Morell Capellera.

El següent punt a l’ordre del dia era la proposta d’aprovació de l’expedient de reconeixement extrajudicial de crèdits. Un punt que va ser aprovat amb els 6 vots d’ERC i els 3 de junts. La CUP s’hi va abstenir i el PSC hi va votar en contra. La regidora del PSC, Àngels Castillo Campos va argumentar el vot en contra dient que els reconeixements extrajudicials de crèdits haurien de ser excepcionals i no habituals. Castillo va demanar al govern que dediqui més temps a la gestió de les factures.

Per la seva part, el regidor de la CUP, Guiu Muns Roura, compartia en part les apreciacions realitzades per la regidora Castillo i instava també al govern que no es repeteixin aquests punts en propers plens.

Tot seguit es va posar sobre la taula el quart punt: la proposta d’aprovació de la modificació de crèdits 2/2023 amb una dotació total de 95 mil euros. Aquest punt va tenir els mateixos resultats que l’anterior en quan a votacions. 9 vots a favor d’ERC i Junts, l’abstenció de la CUP i els dos vots en contra del PSC.

Un punt que té certa relació amb el punt anterior. Si s’han de pagar factures de l’any anterior, s’han de posar els diners. Aquesta modificació de crèdit permetrà també arribar als diners necessaris per la modificació puntual del pla general i per algunes subvencions.

En el torn de paraula, la regidora del PSC, Àngels Castillo va començar la seva intervenció dient que “aquesta és la segona cançó de la partitura” i que la primera l’havien cantat amb el reconeixement extrajudicial de crèdits. Castillo va afegir que la manera d’actuar del govern dista molt de la seva.

Posteriorment va ser Guiu Muns, regidor de la CUP, qui va prendre la paraula. Muns celebrava que es destini una subvenció per les Catecolònies i va preguntar al govern a què corresponia el suplement de crèdits per un import d’11 mil destinat a la modificació puntual del pla general.

Va ser l’Alcalde, Josep Sánchez Camps qui va respondre.

I per últim es portava a votació la creació de la comissió especial per a la modificació del servei d’escola bressol. Un punt que es va aprovar per unanimitat. La regidora d’Educació, Tònia Vila Paituví va ser l’encarregada de llegir els acords.