El ple aprova les contribucions especials de la segona fase de les obres de la riera per un import de 162 mil d’euros

Al ple d’ahir de l’ajuntament d’Arenys de Munt es va aprovar per unanimitat la modificació del reglament del servei de menjador social, que a partir d’ara es dirà “servei d’àpats en companyia” per fer-lo més obert al poble.

La regidora de la gent gran, Marta de la Iglesia, va explicar que l’objectiu és que aquest servei el pugui utilitzar més gent, i per això també s’està estudiant la possibilitat de que aquest funcioni tots els dies.

També es va fer l’aprovació definitiva de les contribucions especials de la segona fase d’obres de la riera, per un import de 162 mil euros, que els veïns podran pagar de manera fraccionada durant 5 anys. Les obres d’urbanització han tingut un cost de 1,4 milions d’euros.

L’alcalde i regidor d’urbanisme, Joan Rabasseda, va explicar que els canvis que hi ha hagut en les contribucions especials han permès una rebaixa del 18%.

Aquest punt va rebre el suport dels regidors del PDeCAT i de la regidora del PSC. En canvi els regidors de la Cup, Josep Manel Ximenis i Nuri Paituví i el regidor del PP, Ramon Planas, van votar-hi en contra. La regidora de la Cup, Maria Ballester, va votar abstenció.

Josep Manel Ximenis va explicar que sempre han votat en contra dels punts referents a la riera per les seves irregularitats i pel contenciós administratiu que els veïns han presentat en contra d’aquestes contribucions.

Ramon Planas també manté el seu vot contrari pel que fa a la urbanització de la riera, per com s’ha portat el tema des de l’ajuntament, va dir.

Maria Ballester es va abstenir en aquest punt i va dir que tot i la rebaixa que s’ha fet al veïns, s’haguessin pogut introduir mesures socials per aquelles persones que ho tenen difícil per pagar.

El punt sobre la rectificació de l’inventari municipal amb motiu del canvi de consistori es va aprovar per unanimitat. El regidor d’economia, Josep Sánchez, va fer un resum d’aquest inventari.

La compra agregada de pòlisses de responsabilitat civil de càrrecs polítics i treballadors de l’Ajuntament amb l’Associació Catalana de Municipis, també es va aprovar per unanimitat. L’alcalde, Joan Rabasseda, va llegir els acords.

En canvi la ratificació del decret d’alcaldia pel qual s’aprova inicialment el conveni amb la urbanització Collsacreu, es va aprovar amb l’únic suport dels regidors de la Cup. El PP va votar en contra i el PDeCAT i el PSC es van abstenir.

Aquest és un conveni a 15 anys per la reparcel·lació i urbanització de Collsacreu per tal de que els veïns hi puguin construir. El regidor Sánchez, es va mostrar satisfet que després de tants anys s’hagi pogut arribar a un acord amb els parcel.listes.

La regidora del PSC, Àngels Castillo, va comentar que aquest és un tema complicat, que entén les necessitats dels veïns, però que ara per ara la llei no permet edificar a Collsacreu.

El regidor del PDeCAT, Lluis Campasol, va afegir que tot i que s’està mirant de canviar aquesta llei per tal de que no sigui tant restrictiva, creuen que aprovar ara aquest conveni és una responsabilitat pel proper govern.

I el regidor del PP, Ramon Planas, tot i estar d’acord en que les urbanitzacions són molts importants pel poble, troba curiós que s’aprovi ara aquest conveni a un mes vista de les eleccions municipals.

Com a resposta el regidor, Josep Sánchez, va dir que són al govern i que per tant s’ha de governar fins l’últim moment. Sánchez va afegir que si complissin la llei al 100%, moltes coses no es podrien fer en benestar social o promoció econòmica.

També es va aprovar l’adaptació singular de la relació de llocs de treball de l’Ajuntament. Aquesta modificació afecta als complements de destí i al complement específic de la telefonista de l’OAV. La proposta va ser aprovada per unanimitat, i l’Alcalde, Joan Rabasseda en va llegir els acords.

També va ser aprovada per unanimitat la proposta per donar per finalitzada la delegació de competències al Consell Comarcal per la recollida de vidre, paper i cartró a causa del canvi d’empresa encarregada de la gestió. El regidor de Medi Ambient, Àngel Castillo va llegir els acords.

La moció declarativa, a proposta d’ERC, per revertir els sobrants del redondeig de les operacions financeres municipals a polítiques socials, es va retirar del ple. Si voleu escoltar el ple sencer o podeu fer a través del web de Ràdio Arenys de Munt a la carta.