El Ple aprova la rotonda a l’entrada del poble i la darrera fase de la Riera

Un dels punts més destacats del Ple, eclipsat per tanta modificació de les subvencions, va ser l’aprovació del projecte d’urbanització del tram final de la Riera i la nova rotonda a l’entrada de la zona industrial al Torrent d’en Puig.  Va ser un punt que va presentar la regidora d’urbanisme, Mari Àngels Gros Argelés. Durant l’explicació del punt va destacar el camí de dècades que s’ha hagut de recórrer per arribar a aquest punt, i va agrair la feina feta anteriorment. Es farà per fases. La fase 4.1 serà la urbanització de la Riera i la connexió amb el barri de Sant Carles. La fase 4.2 és la rotonda. Al Ple la regidora va llegir esmenes que es requeriran als redactors del projecte, previs a l’aprovació definitiva.

La CUP es va abstenir en aquest punt ja que sempre han dit que ara mateix les obres de la Riera i la rotonda no haurien de ser una prioritat, i que els diners que costen es podrien gastar en altres qüestions socials, com pisos de lloguer social

Així mateix Muns va qualificar de desastre l’actual entrada al poble amb vehicle, per la carretera col·lapsada. Entenen que la rotonda és una necessitat que serà molt beneficiosa per al municipi, i que seria molt pitjor la construcció de la variant de Valldegata. Per això es van abstenir.

Qui hi va votar a favor va ser el PSC, que va anar més enllà i va qualificar l’acte d’ahir com un ple històric. Diuen que es millorarà molt la vida dels arenyencs, tan físicament com en qualitat de vida.

Referent a la rotonda, Castillo va dir que és necessària però que el poble no hauria de pagar els 975.000€ que costa. I va dir que els sembla que és petita i estreta, i que els camions grossos que hi girin tindran complicacions per maniobrar. I va demanar que es revisi el projecte per garantir que serà una rotonda funcional. La regidora d’urbanisme li responia que ja ho han preguntat i els han dit que si, que la rotonda compleix amb les mides necessàries, però que ho tornaran a preguntar per acabar-ho d’assegurar

La regidora de Junts per Arenys de Munt Roser Moré Collet va fer referència a les esmenes que va comentar la regidora d’urbanisme que cal revisar abans de l’aprovació definitiva. Es va preguntar si no hagués valgut més portar el projecte a Ple quan estigués tot correcte.

La regidora va demanar també que s’incorpori la urbanització del Rial de la Rectora al projecte de la rotonda, ja que cal arreglar els carrer a l’entorn del Centre cívic. La regidora d’Urbanisme li va respondre que són esmenes que no haurien de comportar cap canvi substancial al projecte. I que urbanitzar el Rial de la Rectora depèn dels propietaris de la zona, però que estan interessats i en converses per desenvolupar la unitat d’actuació.

Per part d’Esquerra Republicana, que òbviament hi va votar a favor, va prendre la paraula la regidora Tònia Vila Paituví, agraint la feina de polítics i tècnics que han fet possible el projecte

Mari Àngels Gros va comentar que ella també viu del pont cap avall i que ara es corregeix aquest greuge respecte als que viuen del pont per amunt, i tindran també la riera arreglada.