El ple aprova la moció presentada per Esquerra Republicana per a la commemoració del dia Internacional de les Dones

La regidora Tònia Vila va explicar els motius de la moció dient que és necessari que hi hagi una implicació per acabar amb les desigualtats que pateixen les dones.

A nivell laboral, l’escletxa salarial és d’un 26,6% i les dades recents apunten a que és una situació crònica. Vila va dir també que cal apostar per polítiques de conciliació laboral i personal i apostar pel dret a una maternitat lliure i segura. Ella mateixa va llegir els acords.

En el torn d’intervencions, la regidora de la CUP Esther Sànchez va dir que creuen que el fet de continuar reivindicant la igualtat deixa en evidència que encara hi ha molt de camí per recórrer, i que cal redoblar esforços.

Pel que fa al PDeCAT, Lourdes Paituví va dir que des del seu partit sempre estan al costat d’aquells que lluiten contra les desigualtats.

La regidora del PSC Àngels Castillo va considerar que és important que l’Ajuntament s’impliqui en polítiques d’igualtat i va afegir que des del PSC recolzen la vaga feminista del 8 de març.

Per últim, Ramon Planas del PP va dir que el seu partit està d’acord amb el contingut de la moció però no amb el llenguatge utilitzat, com, per exemple, quan es fa referència a la Comunitat valenciana com a “País valencià”.

La moció va ser aprovada amb 11 vots a favor d’ERC, PDeCAT, PSC i CUP, i una abstenció del PP.