El PDeCat veu en el Centre Cívic un obstacle massa gran per poder abstenir-se en el Pressupost del 2018

La inversió del Centre Cívic, de 600.000€ aquest any i 600.000€ l’any que ve, condiciona molt negativament el Partit Demòcrata d’Arenys de Munt a l’hora de plantejar-se el seu vot als pressupostos del 2018. Els regidors  afirmen que una inversió tan gran impedeix que se’n puguin fer altres de molt més necessàries, com acabar l’obra de la Riera, la rotonda d‘entrada al polígon o revifar Can Jalpí, per exemple.

El PDeCat apunta que finalment el govern ha desestimat una proposta seva de fer una comissió amb tots els partits per planificar inversions importants els propers anys, perquè així, guanyi qui guanyi a les Eleccions del 2019, es trobarà un model de poble consensuat.

Lluís Campasol, Marc Tarrés i Lourdes Paituví van exposar divendres al Parlem del Poble que el Centre Cívic no és, per ells, una prioritat. El farien més endavant i en un lloc més cèntric. Fins i tot apunten que el govern no té un projecte clar de què vol que hi hagi en aquest Centre Cívic, i asseguren que les entitats que hi han d’anar tampoc en saben res i que no s’està comptant amb elles per planificar-lo.

El regidor Lluís Campasol va comentar que els accessos al futur Centre Cívic són inadequats, amb una pujada per arribar-hi i un tros de carrer que els cotxes han de fer contra direcció, tal com ara ja ha de fer l’ambulància del SEM. Un accés que no està adequat a normativa però que el govern se n’ha fet responsable al situar allà l’ambulància, diu. Critica que si accepta i promou aquesta irregularitat, no hauria d’importar-li tenir un pont a la riera també amb accessos poc adequats.

Pel Partit Demòcrata, la qüestió dels accessos és fàcilment solucionable des del punt de vista tècnic. I per embellir el pont prenen de model un pont que hi ha a Lliçà, revestit de fusta, però amb peculiaritats. A la imatge lateral adjunta podeu veure una aproximació de com quedaria el pont d’Arenys de Munt. Una proposta del PDeCat que podria tirar endavant aquest any és impulsar un concurs d’idees entre arquitectes del poble i voltants per projectar com integrar el pont en la nova urbanització de la Riera.

Al programa Parlem del Poble es va comentar també la imminent actuació d’embelliment dels escocells de la Riera, treballada conjuntament entre PDeCat i govern, i un repàs a l’activitat plenària de la formació independentista. Podeu escoltar el programa sencer a la pàgina web de Ràdio Arenys de Munt i descarregar-lo.