El PDeCat tampoc participarà del projecte de Primàries Arenys de Munt si no hi acaben sent tots els partits independentistes

El Partit Demòcrata Català, que també ha designat ja qui serà el seu cap de llista per a les Eleccions Municipals del 26 de Maig del 2019, no s’ha integrat de moment al projecte de Primàries a Arenys de Munt impulsat per l’ANC.

Esgrimeixen l’argument que aquest projecte té sentit si hi participen tots els partits independentistes, cosa que ara per ara no és així.

Al seu entendre, que Esquerra Republicana se n’hagi desmarcat clarament dificulta la unió dels partits per acabar formant una llista única de partits independentistes a través de les Primàries.

El cap de llista del PDeCat a les properes Municipals, Lluís Campasol, fins i tot tem que acabi passant el contrari del que el projecte de Primàries pretén. Si la voluntat és tenir una sola llista independentista en comptes de tres, ara veu a venir que n’hi acabarà havent quatre.

Davant d’aquest escenari, el PDeCat fa mesos que també treballa en la configuració d’una llista pròpia i un programa electoral que tinguin la transversalitat com a eix principal.

Aquestes valoracions es van fer durant el Parlem del Poble de divendres passat a la ràdio, a preguntes dels oients de l’emissora. Però també es van tractar altres qüestions com el Centre Cívic.

En aquest sentit, el PDeCat reitera que ells no el farien. I no van aclarir què passaria si estigués a mig fer després de les Eleccions i el PDeCat obtingués el govern. Estan convençuts que al maig aquest projecte encara estarà a les beceroles i no caldrà aturar-lo a mitges.

El Pressupost Municipal i el tancament de l’Exercici econòmic 2017 van ser altres punts de debat tractats al programa, així com la seva acció de no anar a cap acte de l’Ajuntament on es serveixi algun tipus de menjar. Ho fan en solidaritat amb els líders independentistes en vaga de fam des de fa més de dues setmanes.