El PDeCat es mostra prudent i no vol parlar encara de pactes per entrar a govern

Els tres regidors del PDeCat d’Arenys de Munt no han volgut fer cap tipus de previsió sobre possibles pactes polítics, arran de l’expulsió del PSC del Govern i la minoria amb què està ara Esquerra Republicana amb només 5 regidors.

Els regidors van optar per defensar un discurs prudent i diplomàtic sobre aquesta qüestió al Programa Parlem del Poble de divendres a la Ràdio. El que en va quedar clar és la seva voluntat de no dinamitar l’acció de govern ni prendre cap acció que paralitzi projectes beneficiosos per al conjunt de la població. No descarten pactes amb Esquerra Republicana, que poden incloure l’entrada a govern o només pactes puntuals per temes com per exemple el Pressupost 2018. Esperen que passin unes setmanes per seure i negociar. Descarten, això si, una aritmèticament possible moció de censura.

Els tres regidors no van avançar cap dels aspectes que volen negociar en els pressupostos. Afirmen que encara no n’han començat a parlar i els terminis són ja molt justos per acabar aprovant els números abans d’acabar l’any.

El PDeCat segueix treballant per millorar la Riera

Un altre tema que es va tractar al programa va ser la Riera i les obres d’urbanització del segon tram. Des del PDeCat es mostren satisfets d’haver aconseguit arribar a un acord amb el govern per tal que es posi una capa de paviment provisional entre l’acabament de l’obra fins al carrer de la Rasa, per evitar problemes de pols.

I encara parlant de la Riera, la regidora Lourdes Paituví va explicar que en aquests moments s’està negociant i treballant el projecte d’embelliment dels escocells i la Riera, amb zones florides i estèticament boniques que donin un aire nou a l’eix central del poble.

I pel que fa a l’estètica de la Riera de cara a Nadal, la regidora Paituví va confirmar que ha treballat conjuntament amb el regidor Josep Sànchez la col·locació de llums de Nadal, i ella es va mostrar partidari d’encendre’ls malgrat la situació política. Aquesta qüestió presenta diferents sensibilitats dins el partit, ja que el regidor Marc Tarrés optaria per deixar-los sense encendre en senyal de protesta i de no normalitat mentre l’Estat espanyol mantingui a la presó als Consellers i als Jordis.

El programa sencer el podeu trobar a la secció A la carta de la pàgina web de Ràdio Arenys de Munt.