El Papa de Roma va saludar personalment a Teresa Missé Sañé, la delegada d’Arenys de Munt de la Confraria de la Mare de Déu de Montserrat

Els arenyencs que han marxat en pelegrinatge a Roma, ja estana punt de tornar de la capital italiana. Hi han anat en una sortida amb motiu dels 800 anys de la Confraria de la Mare de Déu de Montserrat, organitzada pel Santuari de Montserrat. En concret 20 persones d’Arenys de Munt i dues d’Arenys de Mar, han esta a Roma des de divendres i fins avui a la tarda. I hi han fet ple d’activitats religioses i culturals, totes vinculades a Catalunya i a la Verge de Montserrat. Han fet ballades de sardanes, misses, visites, pregàries, un concert de l’Escolania, i el més destacat, han tingut audiència amb el Sant Pare de Roma.

Teresa Missé Sañé ha explicat que l’acte més emotiu ha estat precisament l’audiència amb el Papa Francesc. El Sant Pare li va donar la mà personalment, i ho va viure amb emoció, llàgrimes i intensitat. Diu que va ser com si el Papa donés la mà a tots i cadasucun dels arenyencs presents al pelegrinatge, ja que tots ho van viure amb molta emotivitat. Van poder veure’l d’aprop, cosa que els va sorprendre gratament perquè es pensaven veure’l molt petit i de molt lluny. Teresa Missé ha explicat que el Papa, dues o tres vegades, va demanar-los que preguessin per ell. Els va parlar en castellà i algunes paraules en català.

Han pogut visitar esglésies importants de Roma, i van gaudir també d’un concert de l’Escolania de Montserrat. Els ha fet un temps esplèndic, i han estat uns dies molt intensos i esgotadors, tant físicament com espiritualment. Destaca una molt bona organització, i la qualitat del lloc on dormien, una hostatgeria apartada de Roma on hi vivien monges. Els han portar per tot arreu amb autocar, amb una atenció molt bona i amb un guia i una persona de l’Abadia de Montserrat que els acompanyava.

Els pelegrins portaven una Mare de Déu de Montserrat, de l’Hospitalitat de la marede Déu de Lourdes, i a cada església i acte hi era present, portada a espatlles per diversos pelegrins.

Avui a les 10 del matí, a la Basílica de Santa Maria Major hi han fet una Missa de Rèquiem pels confrares difunts presidida per l’Abat de Montserrat, el pare Manel Gasch i Hurios. I ara que han acabat només els queda esperar el seu vol de tornada a casa.