El nou administratiu de medi ambient s’encarrega de portar a terme campanyes visuals i informatives de la recollida selectiva. I en aquest mateix sentit, l’Ajuntament ha sancionat alguns veïns de la zona de Torrentbó per no reciclar correctament

 

El nou administratiu de medi ambient s’encarrega de portar a terme campanyes visuals i informatives de la recollida selectiva, i properament l’ajuntament contractarà una empresa fer una campanya sobre el rebuig dels dissabtes.

Pel que fa a l’administratiu, el regidor de medi ambient, Jordi Maimí, explica que es tracta d’un pla d’ocupació de 6 mesos que realitzarà campanyes visuals, com ara posar roll ups de la recollida selectiva a les botigues o enviar cartes a les comunitats que no fan bé el reciclatge, per tal que el millorin.

Sobre la pujada de la taxa d’escombraries de 10 euros més a l’any, el regidor explica l’objectiu és complir el Pla d’Estalvi i contractar una empresa que faci una nova campanya per reduir sobretot el rebuig dels dissabtes, ja que actualment es llencen unes 10 tones de rebuig cada vegada.

La intenció de l’ajuntament és que si és millora la recollida selectiva es pugui reduir la taxa d’escombraries o fins i tot buscar un sistema que permeti afavorir a qui recicli correctament.

El regidor de medi ambient també ha parlat de la mesa de contractació de l’empresa que s’haurà d’encarregar dels parcs i jardins de la poda. Explica que en la darrera mesa una de les empreses que es va presentar la va impugnar, i que per tant s’haurà de tornar a fer en uns mesos.

I en aquest mateix sentit, l’Ajuntament ha sancionat alguns veïns de la zona de Torrentbò per no reciclar correctament.

Concretament seran sancionats perquè van deixar una fracció que no corresponia amb el dia de recollida. Quan es comet aquesta infracció els responsables de la recollida avisen al veí per tal que retiri les escombraries, i si passats uns dies no s’ha retirat, l’Ajuntament sanciona al veí. L’Alcalde d’Arenys de Munt, Josep Sánchez, lamenta la poca responsabilitat d’alguns vilatans.

Josep Sánchez ha volgut afegir, però, que només sancionaran aquells casos que considerin flagrants ja que creuen que la problemàtica de la recollida selectiva es pot resoldre de manera constructiva.

I tornem a parlar ara amb Jordi Maimí, en aquest cas com a regidor d’esports. Maimí ha explicat que ja s’han reposat les plaques metàl·liques del pavelló nou que van saltar a causa del temporal, i que avui s’estudiarà l’estat del parquet per tal d’actuar-hi.

El regidor explica que també s’ha hagut d’actuar en el pavelló vell per reforçar les tanques, i que tot i que l’activitat esportiva s’ha restablert completament, caldrà fer millores sobretot per qüestió de seguretat.