El Maresme comptarà amb una borsa de policies locals per cobrir de manera més àgil les baixes

Aquesta iniciativa, acordada pel Consell Comarcal i el Departament d’Interior, permetrà als ajuntaments cobrir de manera més ràpida les baixes d’agents policials i agilitzar la contractació de nous efectius quan els municipis necessitin reforços, com ara, durant la temporada d’estiu.
El secretari de la ACPOL (l’Associació de Caps i Comandaments de Catalunya), Josep Bellonch, destaca el paper que tenen els Ajuntaments i la Direcció General de la Policia Local en tot aquest projecte:

En aquests moments, està previst que es convoqui una reunió amb tots els alcaldes que vulguin adherir-se al projecte. Després d’aquesta primera reunió, en vindrà una altra de caràcter més tècnic amb tots els caps de la Policia Local dels Ajuntaments que decideixin formar-ne part. Tot plegat, l’objectiu és que la borsa comarcal de policies locals estigui en funcionament aquest mateix estiu.

El regidor de Seguretat, Àngel Castillo Vallcorba, ha confirmat que Arenys de Munt és un dels municipis interessats en el projecte. explica que ara mateix el propi Ajuntament té una borsa d’interins ja confeccionada, on hi ha el nom de 5 persones que podrien ser agents de policia a Arenys de Munt, però admet que és una bossa curta, on els agents inscrits potser ja han trobat feina, i per tant, seria bo disposar també de la borsa d’interinatge comarcal.