El Gran Recapte a Arenys de Munt recull 3.207 quilos d’aliments, mitja tonelada més que el 2019

Un any més, Arenys de Munt ha demostrat tenir sensibilitat per les causes: al Gran Recapte d’enguany, organitzat pel Banc d’Aliments de Barcelona (Càritas), s’han recollit una totalitat de 3.207 quilos d’aliments. A més, Creu Roja ha fet una aportació de 2.340 quilos d’aliments. En total doncs el DISAM ha aconseguit aquest cap de setmana una totalitat de 5.547 quilos d’aliments. 

Han participat a la recollida i emmagatzematge tots els grups de voluntariat que actualment formen part del DISAM (Banc d’Aliments d’Arenys de Munt).

La inflació que ha provocat la pujada de preu dels aliments no s’ha notat gens en la quantitat d’aliments recollits: l’últim any en què es van posar les caixes grosses als supermercats, el 2019, es van aconseguir 2.700 quilos d’aliments a Arenys de Munt, i aquest any la xifra ha pujat fins a 3.207 quilos, mitja tonelada més aquest any que el 2019. Durant el 2020 i 2021 només es van recollir diners, mentre que aquest any el format era híbrid.

Precisament el context econòmic feia més necessària que mai la cita solidària, que està fent augmentar el nombre de famílies que necessiten l’ajuda alimentària de Càritas i el Banc dels Aliments. Enguany, a més, hi havia menys supermercats que recollien físicament els aliments -la meitat-, ja que d’altres només acceptaven aportacions econòmiques.

El Gran Recapte físic es va celebrar només el divendres i el dissabte, però fins el 25 de desembre es poden fer donatius a través del web de l’esdeveniment solidari, pel que encara falta saber la xifra de recaptació total. El Banc dels Aliments recollirà totes les aportacions realitzades arreu de Catalunya i comprarà productes que distribuirà als municipis.

N’hem parlat amb Xavier González, de Càritas d’Arenys de Munt