El govern torna a habilitar l’entrada original a la riera a l’alçada del pont

El passat 23 de desembre es va reobrir al trànsit el segon i tercer tram de la riera. La urbanització superficial de la riera venia acompanyada d’una sèrie de canvis en la mobilitat amb l’objectiu de millorar la fluïdesa i l’experiència en vehicle a Arenys de Munt.

Un dels canvis més importants, sinó el que més, era la prohibició d’entrar a la riera direcció Sant Celoni a l’alçada del pont. És a dir, s’eliminava el gir a l’esquerra que durant tota la vida havia estat permès. Els primers dies amb aquest nou model de mobilitat van ser complicats. Una complicació evident i comprensible donat que tothom estava acostumat a entrar a la riera pel pont i els humans som així, actuem per costums.

El govern apostava per l’eliminació d’aquest gir a l’esquerra per evitar les retencions que es provocaven a l’esperar que no baixés ningú per poder creuar de carril i entrar a la riera, i per sobretot monopolitzar les entrades per la rotonda. Tot i així, des del primer moment el govern municipal es va mostrar obert a fer marxa enrere si aquest nou model de mobilitat no donava els resultats esperats.

Doncs bé, unes dues setmanes després, i després de molts intents per “fer canviar el xip” als conductors, el govern municipal ha anunciat que es torna a habilitar l’entrada a la riera a l’alçada del pont. De tota manera, el govern assegura que aquest nou canvi tampoc és definitiu, sinó un prova més en la recerca del model més adequat.

Tots els detalls a l’entrevista amb  l’Alcalde accidental i regidor de Mobilitat, Àngel Castillo Vallcorba.