El govern llença una nova proposta per desenvolupar urbanísticament l’anomenada Illa del Centre

dav

Ens referim al grup d’habitatges que hi ha a la zona delimitada entre la Riera, la Cotxeria, la Carretera i el Rial Bellsolell. És una zona afectada per un plantejament urbanístic aprovat fa 15 anys i on fins ara no s’hi ha fet res.

L’alcalde, Joan Rabasseda, considera que si durant tot aquest temps ni propietaris ni constructores s’han interessat per edificar en aquesta zona és perquè hi ha punts urbanístics complexos. Per això es proposa un desenvolupament urbanístic d’aquesta zona central d’Arenys de Munt que pugui satisfer tant l’interès col·lectiu com el privat

El govern ha fet públic ara que el passat 27 de setembre van exposar als propietaris dels terrenys d’aquella zona el treball encarregat pel govern d’Arenys de Munt i pagat per la Diputació per arribar a una proposta per a la UA-9 que tingués viabilitat econòmica.

La nova proposta exclou les 4 finques edificades que toquen a la Cotxeria. Només hi ha una casa a la zona que hauria de deixar d’existir. Tot plegat perquè es busca una ordenació més integrada a l’espai públic, un sostre màxim edificable de 6.632 metres quadrats, incloent-hi l’ús residencial i comercial, i un màxim de 46 habitatges.

Joan Rabasseda comenta que a l’Illa Centre hi pot haver un carrer comercial paral·lel a la Riera i a la carretera.

De moment encara no s’ha entrat en fase d’expropiació de terrenys, tal com explica Joan Rabasseda

El govern buscarà la participació dels propietaris de finques d’aquesta zona en la tramitació de la modificació del planejament urbanístic lla del Centre, però ja ha mostrat el ple convenciment que el desenvolupament d’aquesta zona tan cèntrica d’Arenys de Munt tindrà efectes positius en diversos àmbits de la vida arenyenca.