El govern considera inacceptable el col·lapse circulatori d’ahir i exigeix a l’empresa de les obres a la Riera que no es torni a repetir

Ahir, ja des de finals de migdia fins ben entrat el vespre, a Arenys de Munt hi va haver un gran col·lapse a la carretera. Cues que arribaven a sota el nus de l’autopista per pujar al poble, i més o menys al Bellsolell per sortir-ne. El motiu va ser un tall a la carretera a causa de les obres a la vorera, més avall del pont, que obligava a donar pas alternatiu als vehicles.

El regidor d’Espai Públic i Mobilitat, Àngel Castillo Vallcorba, ha explicat que el col·lapse va durar més de 5 hores. Assegura que ja han parlat amb l’empresa perquè consideren que va ser una situació intolerable i que no es tornarà a repetir. Així mateix ha informat que el tall era legalment correcte però que no van ser informats de l’afectació i, per tant, no van poder desviar el trànsit o gestionar-ho millor. Entén que quan hi ha obres hi pot haver talls puntuals del trànsit o passos alternatius, però no poden ser tan prolongats en el temps. I en cas que n’hi hagi, cal informar-ho a l’ajuntament per plantejar desviaments alternatius dels cotxes.

En aquesta mateixa entrevista, emesa a l’informatiu, Castillo Vallcorba ha explicat que segueixen les millores als escocells a la riera i que l’operari que treballa només dedicat a retirar males herbes de la vorera des de principis d’estiu ja ha fet tota la volta al poble i ha de tornar a començar perquè la calor i les pluges de final d’agost han tornat a fer créixer males herbes a llocs que ja havien estat netejats.

Per altra banda Castillo Vallcorba ha explicat la millora que s’ha fet a les voreres a prop de l’Escola Sobirans, tal com es pot apreciar a les següents fotografies