El govern aconsegueix aprovar el Pressupost 2020 sense cap vot en contra

El ple d’ahir de l’ajuntament d’Arenys de Munt va aprovar el pressupost municipal 2020 i la plantilla, amb un import de 8,6 milions d’euros, així com el pressupost de l’empresa municipal Gusam de 2 milions. Hi van votar a favor la CUP i el regidor no adcrit. JxAM i PSC es van abstenir.

L’alcalde i regidor d’economia, Josep Sánchez, primerament va comentar que és un pressupost insuficient i que no es correspon amb la seva ambició de fer avançar el poble. Malgrat això, l’alcalde va afegir que es tracta d’un pressupost treballat, realista i responsable.

Josep Sánchez també va afegir que són uns comptes que donen el tret de sortida a tot un mandat i va destacar que a diferència d’altres anys, no es demanarà cap crèdit als bancs.

Per últim l’Alcalde va destacar que Arenys de Munt comptarà amb el sostre de despesa més elevat des de l’any 2012.

En el torn d’intervencions, el regidor de Junts x Arenys de Munt Lluis Campasol va dir que considera més important l’execució que els números inicialment pressupostats. Campasol també va destacar que és un pressupost que recull propostes realitzades pel seu grup municipal.

Per la seva part, la regidora del PSC Vanesa Muñoz va agrair la voluntat del govern d’elaborar un pressupost conjuntament amb totes les forces de l’Ajuntament. La regidora va afegir, però, que això no treu que se’n pugui fer una crítica constructiva i va lamentar que l’àmbit social no compti amb els recursos necessaris.

I el regidor de la CUP, Guiu Muns, va comentar que consideren que l’Ajuntament d’Arenys de Munt compta amb una situació econòmica suficientment favorable per tirar endavant polítiques valentes. També va afegir que des de la CUP, més enllà de negociar partides concretes amb el govern, han establert uns compromisos de treball en quant a medi ambient i a la lluita de classes.

I pel que fa al regidor no adscrit, Abel Coll, va destacar positivament el fet de no demanar préstecs i l’augment de la partida destinada a Cultura, entre d’altres.

En el segon torn d’intervencions, l’Alcalde va destacar la importància d’estructurar i consensuar les decisions.

També en la seva segona intervenció, Guiu Muns es va mostrar a favor de fiscalitzar la tasca del govern en els consells del poble, tal com havia proposat anteriorment l’alcalde Josep Sánchez.

Per la seva part, Lluis Campasol va remarcar que tots els partits del consistori coincidien en la importància d’una bona execució del pressupost.

I Vanesa Muñoz va reiterar la voluntat del PSC de treballar conjuntament amb la resta de forces.

El pressupost es va aprovar amb els vots d’Esquerra al govern i el suport de la CUP i del regidor no adscrit, Abel Coll. Junts per Arenys de Munt i el PSC es van abstenir.

El mateix ple va aprovar per unanimitat el Reglament orgànic d’Ordenació. Aquest és el document que regula el funcionament dels plens municipals. La regidora Montse Batista va llegir els acords.

Referent a les mocions només el PSC en va presentar una, en aquest cas sobre la supressió dels jutjats de violència contra la dona. Una moció que va ser aprovada per unanimitat. La regidora socialista Vanesa Muñoz va explicar que el Maresme compta només amb un jutjat de violència contra la dona a Mataró i un altre jutjat mixt a Arenys de Mar. Per aquest motiu creuen perillosa la intenció del Tribunal de Justícia de suprimir aquest tipus de jutjats tenint en compte la situació d’avui en dia.

I a banda dels precs i preguntes es va presentar una declaració institucional sobre la resolució de la Junta Electoral Central respecte al President Quim Torra i l’eurodiputat Oriol Junqueras. La declaració comptava amb el suport dels grups de Junts x Arenys de Munt, la CUP i el regidor no adscrit. Escoltem part de la declaració que va llegir la regidora d’Esquerra Tònia Vila.

Sobre la declaració, la regidora del PSC Vanesa Muñoz va comentar que no s’hi adherien ja que es tracta d’un tema fora de competència municipal.

El ple sencer el podeu escoltar a través del web de Ràdio Arenys de Munt, a la carta.