El gerent i monitor d’equitació del centre hípic l’Espiga ha entrat a presó acusat d’agressió sexual a set menors d’edat

Els Mossos d’Esquadra van detenir dimarts passat el presumpte agressor, un home de 38 anys que treballava al Centre Natural Eqüestre l’Espiga, després que dilluns denunciés el cas una de les víctimes, una noia de 16 anys, que va relatar els abusos soferts quan ella en tenia 14. Arran d’això sis noies més es van afegir a la causa denunciant també abusos. Segons TV3, l’home era el gerent del Centre Natural Eqüestre l’Espiga, i no tenia cap altre treballador. Les agressions haurien començat el 2016 i s’haurien produït en una caravana situada a la mateixa hípica, però també en un cotxe i a casa de l’home. Ell es guanyava la seva confiança i després les agredeia. Les víctimes, alumnes del Centre Natural Eqüestre l’Espiga d’entre 13 i 16 anys, també denuncien maltractament psicològic constant -amb crits i insults- i agressions físiques, hematomes i cops. Segons la informació de TV3, quan les famílies van tenir constància dels fets, s’hi van encarar, i ell va reaccionar de manera violenta.

El jutjat de guàrdia d’Arenys de Mar va prendre declaració divendres a l’acusat i va enviar-lo a presó de manera provisional, comunicada i sense fiança, amb una causa oberta per delicte contra la llibertat sexual a menor de 16 anys. Les set víctimes asseguren que no són les úniques afectades i que hi ha més alumnes que encara no han fet el pas de denunciar. Els Mossos d’Esquadra mantenen la investigació oberta per aclarir les circumstàncies exactes de les agressions i abusos, i també per intentar localitzar més possible víctimes del monitor d’equitació del Centre Eqüestre l’Espiga, ja que, també segons informa TV3, l’home havia estat a una altra hípica del Maresme anteriorment, i se sospita que hi podria haver hagut més casos i abusos sexuals. L’Espiga està situada al camí de Lourdes. L’Ajuntament d’Arenys de Munt es personarà com a acusació popular per les violacions a menors denunciades a l’hípica l’Espiga. Aquest darrer extrem l’ha confirmat a l’informatiu l’alcalde, Josep Sánchez Camps. Ha comentat que aquesta setmana es reunirà amb les famílies de les víctimes per posar-se al seu costat i establir, si es pot, una estratègia conjunta, ja que la situació els supera com a administració. Sánchez ha comentat que fa anys, quan es van fer els darrers Tres Tombs, abans de la pandèmia, l’Espiga va participar a la festa, igual que altres centres hípics del municipi, però des de llavors no hi han tingut cap altre tipus de tracte ni vinculació.