El Festival de Santa Florentina aposta per la joventut en la seva 20a edició

Del 7 al 24 d’agost tindrà lloc la 20a edició del festival de Santa Florentina, al Castell Jalpí d’Arenys de Munt. Aquest any el festival aposta d’una manera ferma pel talent de joves però consagrats músics.

Els concerts que conformen l’aposta per la joventut començaran el divendres 10 d’agost amb la col·laboració que el Festival manté amb el Concurs Internacional de piano Maria Canals amb la participació de Levon Avagyan, guanyador de l’edició del 2017. El jove pianista armeni, premiat en nombrosos concursos internacionals, ha preparat un exigent programa que requereix un gran virtuosisme amb obres de Grieg, Schumann, Liszt i Scriabin.

Un dels plats forts del Festival serà amb el guardonat Cosmos Quartet, el dimarts 14 d’agost. Originaris de Barcelona, cadascun dels seus membres han mantingut trajectòries  internacionals en l’àmbit solista. Presentaran un programa d’obres de Schubert, Webern, Toldrà, Brahms i Pedrell.

El dissabte 18 d’agost serà el torn del pianista català, Ignasi Cambra. Per al Festival ha preparat les Escenes d’infants de Schumann i Les Estacions de Txaikovski.

Finalment, el cicle de joves talents el tancarà el dimarts dia 21 d’agost, la soprano Natalia Labourdette acompanyada pel guitarrista Javier Garcia Verdugo amb un programa de Dowland, Schubert, Schumann, Brahms, Falla i Villa-Lobos.

Pel president de l’Associació Castell de Santa Florentina i director artístic del Festival, Carlos Hartmann, incloure músics joves de reconegut és una clara aposta que es veurà refermada al llarg de properes edicions. Hartmann explica que la filosofia del festival sempre ha estat potenciar els joves valors, combinar-los amb artistes consagrats.

Recordem que els vilatans d’Arenys de Munt tenen un descompte del 15% en les entrades. Aquestes estan limitades a quaranta per concert i només es poden adquirir a les papereries Boli Blau i Can Pujadas fins que faltin deu dies per a cada concertLa resta de persones les poden comprar al web de La Vanguardia.