El Dr. Ramon Boixeda diu que la covid és una malaltia greu i demana comportament social

El Dr. Ramon Boixeda, cap de medicina interna i de la Unitat COVID de l’Hospital de Mataró va ser ahir al programa el Cafè del Matí de la ràdio per parlar de la situació actual.

Ramon Boixeda va explicar que ara per ara han baixat els casos de consultes a urgències i també els ingressos, tot i que les UCIS segueixen plenes. Tot i així el comportament del coronavirus és molt incert i preveuen que torni a haver una pujada de casos en 15 o 30 dies.

El doctor va explicar que des de l’inici de la pandèmia a ara el diagnòstic que es pot fer és molt més precís i poden detectar-lo abans i veure quin és el tractament necessari per a cada pacient.

Respecte a la futura vacuna, diu que aquesta serà una bona solució però, que ara per ara, la nostra “vacuna” ha de ser el distanciament social.

Pel que fa a les restriccions que marca el govern, creu que de moment són suficients ja que han permès la baixada de casos, tot i que sigui molt a poc a poc. Per aquest motiu demana que la desescalada no es faci de manera precipitada.

Preguntat sobre la situació de la sanitat, Ramon Boixeda va dir que cal fer un replanteig ja que hem d’estar preparats per futures epidèmies virals.

Finalment el doctor demana responsabilitat i consciencia a partir del nostre comportament social.

Si voleu escoltar l’entrevista sencera la podeu escoltar a través de El Cafè del Mati, al web de la ràdio.