El doctor arenyenc Oriol Mitjà transmet calma als seus conciutadans. “Si es fan bé les coses aviat haurem superat la crisi”, ha dit.

Ràdio Arenys de Munt ha pogut parlar aquest matí amb el doctor arenyenc Oriol Mitjà per parlar sobre el virus Covid-19, que està afectant a pràcticament tot el món. Oriol Mitjà explica que han iniciat un estudi amb el que pretenen reduir les transmissions del virus. El doctor afegeix que el contagi depèn de 3 factors: el contacte amb altre gent, l’eficàcia del virus alhora de transmetre i la duració de l’infecció. Mitjà afirma que creuen que amb la medicina hidroxicloroquina es reduiran els casos de contagi.

Des d’ahir es fan assajos clínics de possibles solucions al Coronavirus. En el cas de Catalunya hi participen 195 malalts lleus i uns tres mil contactes d’aquests pacients. L’objectiu és frenar la progessió de la infecció reduint el temps en què un malalt contagia a altres persones. S’esperen resultats en menys de tres setmanes.

El doctor ha tornat a remarcar la importància de quedar-se a casa i afegeix que creuen saber la manera de tornar a establir la normalitat.

Oriol Mitjà ha volgut afegir que aquesta crisis ha estat mal gestionada per part del govern central.

Per últim, el doctor ha volgut  transmetre un missatge de calma, assegurant que el virus no és molt greu però sí molt contagiós i està convençut que si es fan bé les coses aviat haurem superat la crisis.

Escolta l‘entrevista sencera d’El Cafè del matí: