El doctor arenyenc Oriol Mitjà rebrà demà el Premi per la Pau

Oriol Mitjà, metge especialitzat en malalties infeccioses, rebrà el 38è Premi per la Pau per la seva tasca orientada a l’eradicació de la malaltia del pian.

Mitjà, nascut Arenys de Munt el 1980, està vinculat des del 2013 al Centre de Recerca en Salut Internacional de Barcelona, el centre d’investigació integrat en l’Institut de Salut Global de Barcelona.

Des del 2010 també està liderant a Papua Nova Guinea, al Centre Mèdic de Lihir, un equip de recerca per al control i el tractament del pian, una malaltia tropical que afecta principalment els nens i que, a llarg termini, pot produir deformacions òssies severes.

El Premi per la Pau té una dotació de 5.000 euros que aporta la Diputació de Barcelona i reconeix una obra, una trajectòria personal o una entitat que destaqui per la seva defensa de la solució pacífica dels conflictes, dels Drets Humans, les llibertats fonamentals i el desenvolupament.

Oriol Mitjà ha explicat que aquesta dotació econòmica servirà per un nou projecte que tenen en marxa per eradicar la malaltia a tota la província de Papua. Oriol Mitjà s’ha mostrat molt content de rebre aquest premi que reconeix els drets humans.

L’acte se celebrarà al Museu Marítim de Barcelona i comptarà amb la presència de la presidenta de la Diputació, Mercè Conesa, i del president de l’Associació per les Nacions Unides d’Espanya, Eduard Segarra.