El dia de la Dona es commemora amb un video-manifest i un 85% de vaga feminista a l’institut

Avui és día 8 de març, és el Dia Internacional de les Dones, i per celebrar i reivindicar aquesta diada, hi ha programades diverses activitats i accions al llarg de la semana. Aquest any, a causa de les restriccions derivades de la COVID-19, s’han hagut d’adaptar alguns dels actes d’aquesta diada, com la lectura del manifest institucional. Avui mateix s’ha publicat el vídeo col·laboratiu elaborat amb diverses noies i dones del poble per a la lectura del manifest institucional del 8 de març. L’Ajuntament d’Arenys de Munt s’adhereix al manifest de la Diputació de Barcelona i és per això que s’ha editat un vídeo amb la lectura del manifest llegit i interpretat per diferents persones del poble. El manifest d’enguany posa èmfasi en la importància de les polítiques de gènere per fer front a aquesta crisi sanitària, que ha agreujat les desigualtats i ha demostrat la necessitat d’enfortir els lideratges en perspectiva de gènere i el desenvolupament de polítiques comunitàries transformadores.

Aquest vídeo s’ha penjat al web i a les xarxes socials municipals. És el següent:

També avui s’ha penjat al balcó de l’Ajuntament una pancarta reivindicativa sota el lema “Dones, ara és el nostre moment”. Donaviva ha organitzat aquest matí el taller virtual “L’acció de la paraula”, a càrrec de Gemma Julià, on a partir de poesia i textos narratius breus s’ha pogut descobrir com donar vida a la paraula. I demà día 9 de març es realitzaran les marxes exploratòries en perspectiva de gènere pel poble, de les quals ja en vam parlar la semana pasada, i dimecres ho tornarem a fer per saber com haurà anat.

I ara el que és bon moment és per saludar a Maria Serret Ganges, presidenta de Dona Viva, per valorar i comentar la jornada d’avui. 

 I de la jornada d’avui en busquem també la valoració política, i per això saludem a la regidora d’Igualtat, Mari Àngels Gros Argelés.

I quan hi ha un dia com el d’avui normalment hi hauria d’haver manifestacions, concentracions, però aquest any la covid-19 ho impedeix, com comentavem ara amb la regidora. Però malgrat que no es puguin fer manifestacions, els alumnes de secundària han decidit fer vaga. I en volem saber quin seguiment se n’ha fet. I ho fem contactant amb Joan Duran i Ferrer, director de l’Institut Domènec Perramon, i li preguntem com ha estat de seguida aquesta convocatòria, bon dia