El dia 4 de novembre Ràdio Arenys de Munt celebra els 40 anys amb una gran festa

El dia 4 de novembre aquesta casa, Ràdio Arenys de Munt, celebra els 40 anys. 40 anys amb tu, és com hem titulat aquesta celebració. I tenim un programa d’actes ben carregat. La festa serà un dissabte. A la tarda, a partir de les 5, a la plaça, hi haurà tallers infantils, a càrrec de les dues AFA de les escoles de primària del municipi. Mentrestant farem un programa de ràdio especial de la celebració. Al final dels tallers, cap a les sis o dos quarts de set, s’hi afegiran els Gegants d’Arenys de Munt, amb uns balls a la mateixa plaça. I hi haurà xocolatada i coca. El director de la ràdio, Oriol Leo, ha explicat que la part de la tarda és la part més popular i dedicada als infants. La ràdio estarà al carrer fent ràdio, perquè es noti que és la festa dels 40 anys de la ràdio, però es proposa que els infants vagin passant per diferents tallers, tipus puntar cares, dibuix, i el que ens preparin les AFA’s. I aquesta és també una part important de la festa, fer poble, cohesionar, integrar, i transmetre el sentit de pertinença al municipi. I ajuntar a la plaça les dues Associacions de Familiars d’Alumnes de l’Escola Sobirans i l’Escola Sant Martí, és una manera d’ajudar a aquest objectiu, a llimar asprors entre els dos centres, que darrerament van viure situacions tenses, en el moment de les inscripcions.

Tot seguit la festa es traslladarà a la Sala Municipal. Allà hi haurà un sopar, previst per a un màxim de 250 persones, on es menjarà amanida i embotits de Tordera, pollastre amb panses, prunes i pinyons, pastís d’aniversari fet per la pastisseria l’Obrador, beguda, cava cafè, i gotes. Durant el sopar hi haurà actuacions de màgia d’aprop i en directe a càrrec del mag d’Arenys de Munt Joaquin Matas, que anirà passant taula per taula fent jocs de mans que deixaran, segur, sense paraules. Quan estiguem a l’hora del pastís, hi haurà un petit moment de parlaments institucionals i es projectarà el curtmetratge Amb tu, creat pel nostre company Miguel Figueroa, d’AmunTV. Després arrencarà una actuació d’havaneres a càrrec del grup lluna, foc i Rom. Els tiquets es poden comprar ja al bar de l’Esplai. Oriol Leo ha comentat que aquesta seria la part del sopar, la part a que donen dret els 15€ que costa l’entrada a la Sala Municipal. La Pili de l’Esplai ja està venent tiquets des de fa uns dies. La primera idea era fer-ho tot a la Plaça de l’Església, però sent novembre a la nit a plaça ja no s’hi estaria massa bé i s’ha optat per la sala. Això limita molt el nombre d’aforament, i no podrà haver-hi més de 250 al sopar. Leo ha volgut destacar també la projecció del curtmetratge Amb Tu, del qual ha dit que està segur que a més d’un li farà aflorar una llàgrima.

Tots els assistents al sopar tindran també un petit record del 40è aniversari de la ràdio, un petit detall fet artesanalment a Arenys de Munt. I després de les havaneres arrencarà una part oberta al públic, amb una sessió de ball remember de la discoteca Nivell 3, a càrrec del DJ Dustin Robins i Roc Vernis. OriolLeo ha explicat que daquesta manera allargarem una mica més la festa, i ha volgut agraïr la col·laboració de la comissió de Festes d’Arenys de Munt, que ajudarà a controlar l’accés a la Sala i muntarà també una barra de bar durant la sessió de Nivell 3.

Tot plegat es pot fer amb la implicació de l’Ajuntament d’Arenys de Munt, que ha destinat 10.000€ del Pressupost Municipal a finançar la celebració dels 40 anys de la ràdio.